Haberler |
İftarı, iki öğünde yeme teklifi |
İftarda, az miktarda yağ ve karbonhidrat, yüksek miktarda su içermesi sebebiyle sebze yemekleri ve meyve tavsiye edilirken, yemeğin iki öğünde tüketilmesi öneriliyor. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesindeki Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Doç. Dr. Dündar Denizer, yaptığı açıklamada, bu yıl Ramazan ayının, yaz aylarının en sıcak ve en uzun günlerine geldiği için oruç tutanların beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Denizer, özellikle midede yanma, ekşime, reflü, gastrit gibi çeşitli rahatsızlıkları olan kişilerde, ağır, yağlı ve çok çeşitli yiyeceklerden oluşan bir iftar yemeğinin çok daha rahatsız edici olabileceğine dikkati çekti. İftar yemeğini iki öğün şeklinde yemenin, daha akılcı bir davranış olduğuna işaret eden Denizer, ‘’İftar, önce bir zeytin ya da hurma ile açılmalı ve ardından bir bardak ılık ballı limonlu su içilmelidir. Sonra bir kâse hafif bir çorba içilmelidir. Daha sonra yemeğe iki saat ara verilmelidir. Bu arada dinlenebilir ya da ibadetinizi yapabilirsiniz’’ dedi. |
29.08.2009 |