Haberler |
Patlamış mısır çok yararlı |
Bİlİm adamları, patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan madde bulunduğunu tesbit etti. Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD’de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan “polyphenol” antioksidan maddesine rastlandı. Bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini arttırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor. Araştırmayı yapan grubun başkanı, Pennsylvania’daki Scranton Üniversitesi’nden kimyager doktor Vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun sebebinin de büyük ihtimalle bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti. Ankara / aa |
20.08.2009 |