|
|
Kızılcık vitamin deposu |
MALATYA Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Atatürk Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültelerinin işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kızılcıktaki C vitamini ve antioksidanın kansere yakalanma riskini azalttığı ispatlandı. Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Kadir Uğurtan Yılmaz, Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ‘’Kızılcık Genetik Kaynaklarının Toplanması ve Korunması Projesi’’ ile Türkiye’deki yaklaşık 60 kızılcık türünün koruma altında bulundurulduğunu söyledi. Enstitüde koruma altında bulundurulan kızılcık türlerinden 16’sı üzerinde, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Ercişli ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Kafkas’la birlikte yürüttükleri araştırma kapsamında kızılcık meyvelerinin biyokimyasal muhtevalarına bakıldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: ‘’Araştırma sonunda kızılcıkların antioksidan madde ve C vitamini içeriklerinin birçok meyve türüne göre çok daha yüksek değerlerde olduğu belirlendi.’’
|
25.03.2009
|
|
|
|