|
|
‘Yemeği değil, havayı pişiriyoruz’ |
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünce Türkiye’de kullanılan gazlı mutfak ocaklarının ısı verimiyle ilgili bir araştırma ya göre, gazlı ocaklarla yemek pişirmede ısısal verim en ideal kullanım şartlarında bile yüzde 50’yi geçmiyor. OMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turhan Koyuncu, bölümde görevli bazı araştırma görevlilerinin de katılımı ile Türkiye’de konutlarda yoğun olarak yararlanılan mutfak ocaklarının kullanımıyla ilgili bir araştırma çalışması yaptıklarını söyledi. Koyuncu, araştırmanın amacının Türkiye konutlarında yoğun olarak yararlanılan mutfak tipi gazlı ocakların ısısal verimi olduğunu belirtti.
|
26.12.2008
|
|
|
|