ANTEP baklavasını, yapımında kullanılan boz iç Antep fıstığı, sade yağ, kaymak ve pişirildiği taş fırının yanı sıra verilen emeğin diğer baklavalardan ayırdığı kaydedildi.
Baklavacı Ömer Güllü, Antep baklavasını diğer baklavalardan ayırmanın zor olduğunu, ancak Antep baklavasının dışarıdan bakıldığında çok ışıltılı göründüğünü söyledi. Baklavada kullanılan boz iç Antep fıstığı, sade yağ ve kaymak gibi ürünlerin kalitesinin çok önem taşıdığını, bunun Antep baklavasını diğer baklavalardan ayıran en önemli unsurlardan olduğunu ifade eden Güllü, ‘’Antep baklavası, sadece kullanılan kaliteli malzemeler sayesinde Antep baklavası değil. Verilen emek de çok önemli. Biz bunu sadece iş olarak görmüyoruz, sanat olarak görüyoruz ve ürünlerimizi bu doğrultuda hazırlıyoruz. Verilen özenli emek ve kaliteli malzeme birleşince ortaya Antep baklavası çıkıyor’’ dedi. Güllü, baklava yapımının yoğun bir emek istediğini ve kaliteli bir Antep baklavası için verilen emeğin de kaliteli olması gerektiğini belirterek, Antep baklavasının yapımı, pişirilmesi ve dilimlenmesinin de ayrı ayrı maharet istediğini vurguladı.
|