ÇUBUK Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası üretimde fındık kabuğu kullanarak maliyetini yüzde 50 azalttı.
Fındık kabuğu ile üretim yapan fabrika daha az maliyette ürettiği ekmeği daha fazla gramajla vatandaşın sofrasına sunuyor, ailelerin bütçesine katkı sunuyor. Çubuk Halk Ekmek, 320 gram ekmeği 50 YKr’den satıyor. Çubuk Halk Ekmek Müdürü Mehmet Kayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada fındık kabuğu kullanarak hem hijyenik üretim yaptıklarını hem de maliyeti yüzde 50 azaltarak, ekmeği halkın sofrasına daha ucuz sunduklarını belirtti. Kayar, ‘’Üretimde fuel oil yerine fındık kabuğuna geçince hem daha hijyen ortam sağlandı hem de maliyet düştü. Günlük 4500 ekmek üreterek ilçe genelindeki 9 büfeyle vatandaşa ulaşmaktayız.’’ ‘’Halk ekmek’’ denince bu ekmeği daha çok yoksul kesim tüketiyormuş ya da tüketmesi gerekiyormuş şeklinde algılamaların bulunduğuna dikkat çeken Kayar, ‘’Oysa, besin değeri tamamen korunan ekmek, halk ekmektir. Çocuklarımızın, hatta büyüklerin alması gereken temel vitamin ve mineraller bu ekmekte vardır’’ diye konuştu. Ankara / aa
|