Aylık gençlik dergisi Genç Yaklaşım’ın bu ayki kapak dosyası, fakirlik ve yardımlaşma üzerine.
Genç Yaklaşım, ne fakirliğe, ne de paraya serenat yapmıyor, ikisinin de uç noktalar olduğunun farkında. Fakirliğin esareti, paranın tahakkümü arasında kalmak yerine, daha insanî bir yol bulmayı hedefliyor, dergi.
Bu gün parayı elinde tutan kültür ve medeniyetlerin dünyayı nasıl dönüştürdüğünü hepimiz biliyor, görüyor ve yaşıyoruz. Geri kalmışlıkla, ilericilik arasında ezilmiş benliğimizi yeniden onarmak için aşırı uçlarda dolaşıp duruyoruz. Bu durumdan kurtulmanın yolu da elbette ki, dünü ve geleceği bu günün potasında eritip, kendi bünyemizde dönüştürebilmekten geçiyor.
Bunun için de biz; şefkatin, merhametin, paylaşmanın medeniyetini dünyaya sunmak için paranın gücünden de yararlanmak zorundayız. Paranın gücü; hırsın, daha çok kazanmanın ve insanı yok saymanın eline geçince dünyanın yü
zünü neye dönüştürdüğünü hepimiz görüyoruz.
Ne, “para mutluluk getirmez”, ne de “para her şeyin anahtarıdır” gibi uç felsefelere dalmadan, “insanî bir yaşam ve onur için paraya da ihtiyaç vardır” diyen dergi, paradan önce insanı işaret ediyor. Parayı putlaştırmadan ve tek amaç haline getirmeden, “insanı ve bireyi daha huzurlu ve güvenli bir hayata taşımak için para da gereklidir” mesajı veriyor.
Dergide:
Ahmet Özdemir, duygularımızı zenginleştirelim, diyor.
Aykut Tanrıkulu, vermenin ve paylaşmanın isteyerek yapılması gerektiğini vurguladığı yazısında, gönül rızasıyla vermek, diyor.
Mehtap Yıldırım, paranın mutluluk getirip getirmediğinin tahlilini yapıyor ve “Para mutluluk getirir mi?” diye soruyor.
Kadir Karaca, kültürel yaklaşımda, “Din ve sinemayı” tahlil ediyor.
Çetin Zorlu, gündemin ironik panoramasını esprili üslûbuyla yine yakalıyor ve tam on ikiden bir vuruş yapıyor.
Meryem Tortuk’un konuğu bu ay finans ve banka uzmanı Prof. Dr. İhsan Işık. Kriz ve sebeplerini konuşuyorlar.
Dergide ayrıca, bu aydan itibaren okuyucuların problemlerine çözüm bulabilecekleri bir sayfa var. Psikolog Dilanur Hanım soruları cevaplandıracak.
|