MALZEMELER (5 kişilik)
1 su bardağı kırık yarma
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kâse yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 domates rendesi
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu veya su
Maydanoz, nane, kırmızıbiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağı bir tencerede eritilip, un
ilâve edilerek kavrulur. Domates rendesi, nane ve biber de eklenerek ılımaya bırakılır.
Ilıyınca; yarması, nohudu, yumurtayla çırpılmış yoğurdu koyulup, bulamaç haline gelene kadar karıştırılır. Suyu eklenip pişirmeye bırakılır. (Kesilmesini önlemek için sürekli karıştırılır.)
Kıvamını aldıktan sonra, kıyılmış maydanozu ve tuzu ilâve edilerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|