BALIK sezonunun açılması ile birlikte değişik balık çeşitleri tezgâhları süslüyor. Kilosu cinsine göre 2-15 YTL arasında değişen balık, kilosu 15 YTL’den satılan kırmızı ete rakip olarak görülüyor.
Özellikle bu sene balık sezonunun açılmasının Ramazan ayına denk gelmesi, sofralarını zenginleştirmek isteyen dar gelirli vatandaşlar için alternatif bir gıda maddesi oluyor. Balıkçı tezgâhlarında değişik fiyatlardan satışa sunulan balıklar, her kesime hitap ediyor. Meselâ, kilosu 2,5 YTL’ye satılan Sardalya’ya alt gelir grubu, kilosu 6 YTL’ye satılan alabalığı orta gelirliler, kilosu 15 YTL’ye satılan Mercan balığını ekonomik durumu daha iyi olanlar tercih ediyor. Gaziantepli 20 yıllık balıkçı Yasin Doğan, yaptığı açıklamada, her kesime hitap ettiklerini, Ramazan ayında balığın sofraların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi. Havaların sıcak olması sebebiyle bir önceki yıla göre balık satışları daha az olmasına karşın yine de müşterilerin ilgisinin olduğunu ifade eden Doğan, ‘’Beslenmemizde çok önemli bir yere sahip olan kırmızı et, çok pahalı. Balık, kırmızı ete göre ucuz olduğu için özelikle dar gelirliler tarafından tercih ediliyor. Bu ilginin, havaların soğuması ile birlikte daha da artmasını bekliyoruz’’ diye konuştu.
|