KAYSERİ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok tatlı ve et satışlarının arttığını söyledi.
Dinçer, yaptığı açıklamada, Ramazan nedeniyle gıda tüketiminde canlılık yaşandığını, piyasanın biraz hareketlendiğini bildirdi. Ramazan’da insanların iftar sofralarına mutlaka tatlı ve etli yemek koymayı tercih ettiğini belirten Dinçer, şunları söyledi: ‘’Kayseri’de Ramazan ayı öncesi günde ortalama bin 200 kilogram tatlı tüketiyordu. Ancak şimdi, Ramazan ayının gelmesiyle satışlar büyük oranda arttı. Ramazanda en çok baklava ve tulumba tatlısı tercih ediyor. Şu anda piyasada baklava kilosu 10-20 YTL arasında, tulumba ise 4-8 YTL arasında satılıyor. Ramazan nedeniyle, baklava ve tulumbanın yanı sıra, şöbiyet, lokma, güllaç, muhallebi, sütlaç, saray burması, şekerpare, kurabiye, kabak tatlısı ile değişik türlerde kadayıf da üretiliyor. Ama bunlar fazla rağbet görmüyor. Fakirinden tutun da, zenginine kadar her kesim tatlı yiyor. Bazı yetenekli ev hanımları tatlılarını evlerinde kendi imkânlarıyla hazırlıyor. Kayseri’de günde yaklaşık 30 bin kilogram tatlı tüketiliyor.’’
|