TATİLLERİNİ memleketleri Kayseri’de geçirmeye gelen gurbetçiler, pastırma ve sucuk satışlarını yüzde 50 artırdı.
Kayseri denilince akla ilk gelen ürünlerden pastırma ve sucuk, yaz sezonunda tatil için memleketlerini tercih eden gurbetçilerin alışveriş listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Kilosu 30-50 YTL olan iyi kalite pastırma ile 18-22 YTL arasında satılan sucuk, gurbetçilerin damak tadına hitap etmeyi sürdürüyor. Sucuk ve pastırma üreticisi de olan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, yaz tatili için memleketlerine gelen gurbetçilerin piyasayı canlandırdığını söyledi. Bu dönemde pastırma ve sucuk satışlarında gözle görülür artış yaşandığına dikkati çeken Ünlü, ‘’Pastırma ve sucuk satışlarına gurbetçilerimiz önemli katkı sağlıyor. Dünya genelini etkileyen ekonomik krizlerden gurbetçilerimizin de nasibini almasına rağmen, normal dönemdeki sucuk ve pastırma satışları, bu dönemde yüzde 50 civarında arttı’’ dedi.
|