FATİH Üniversitesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kaftan, hormonlu gıdaların sürekli alınması halinde ergenlik sorunları, kanser gibi hastalıklara neden olabileceğini belirterek, “Meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesine önem gösterilmeli” dedi.
Fatih Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kaftan, yaptığı açıklamada, tarım ürünlerinin verimini artırmak amacıyla bilinçsizce hormon kullanıldığına dikkat çekti. Kaftan, “Bu kullanım sonucu her sebze ve meyve her mevsimde bulunmakta. Çocuklar hangi mevsimde hangi meyve ve sebze yetişir, bilmez durumda” diye konuştu. Hormon kullanılarak üretilen bitki ve gıdaların sürekli tüketilmesi halinde, vücuttaki hormon dengesinin bozulduğunu aktaran Kaftan; bunun sonucu yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği, bağışıklık sisteminde zayıflık, kalp, damar hastalıkları, kanser, obezite, ergenlik sorunları gibi hastalıkların ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.
|