İSTANBUL'da, Güneşli Radar’da hizmet veren Nalia Karadeniz Mutfağı’nda mıhlamadan Rize kavurmasına, hamsi çilihtasından turşu kavurmasına Karadeniz’in meşhur yemekleri katkısız malzemelerle hazırlanıyor ve müşterilere sunuluyor.
İsmini Karadeniz Bölgesi’nde hasat edilen mısırları korumak için evlerin yanına kurulan ahşap ambarlardan alan Nalia Karadeniz Mutfağı’nı Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı kardeşler işletiyor. İstanbul, Güneşli Radar’da 2006 yılında açılan Nalia Karadeniz Mutfağı, otoparkı, kablosuz internet bağlantısı, 220 kişilik yemek salonu, 60 kişilik toplatı salonu ve özel peyzaja sahip bahçesiyle müşterilerine hizmet veriyor. Süleyman Tarakçı, her kesime hitap ettiklerini ve fiyatlarının uygun olduğunu söyledi. Yemeklerinin bu kadar beğenilmesini de kullandıkları malzemelere ve ustalıklarına bağlayan Tarakçı, “Yemeklerimizde hiçbir şekilde endüstriyel margarin kullanmıyoruz. Nalia’da meralardan tabiî yöntemle elde edilen tereyağı, katkısız koleti peyniri ve Rize kavurması kullanılıyor” dedi. Gündüzleri genelde çevresindeki işyerleri çalışanları, akşamları ise daha çok aileleri ağırlayan restoranda kuru fasulye, mıhlama ve Karadeniz pidesi ilgi görüyor. Pide çeşitleri de bir hayli geniş. Kıymalı, pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, kuşbaşılı, mantarlı, kaşarlı, Trabzon peynirli ve isteğe göre karışık pide çeşitleri farklı damaklara hitap ediyor. Kara lahana sarması, Rize kavurması, Hemşin mıhlama, Çayeli kuru fasulye, Trabzon yaprak döner, hamsili pilav, turşu kavurması, hamsi çilihtası ve kara lahana çorbası da Nalia’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
|