Tokat yöresinin taze sebzeleriyle yapılan Tokat Kebabı, yöre halkının yanı sıra başka illerde yaşayan vatandaşlardan da talep görüyor.
Tokat Kebabı’nın kilosu 40 YTL’den, porsiyonu ise 10 YTL’den satışa sunuluyor. Tokat şehir merkezinde 15 yıldır Tokat Kebabı yapan Fatih Mehmet Aykutoğlu, dedesinden öğrendiği kebapçılığı ailesinin üç nesildir yaptığını belirtti. Kimi yerlerde kilosu 50 YTL olan kebabı, kilosu 40 YTL’den satışa sunduklarını ifade eden Aykutoğlu, Tokat Kebabı’na özellikle şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistlerden de yoğun ilgi olduğunu kaydetti. Şehir dışından gelen kebap siparişlerini özel bir ambalaj ile gönderebildiklerini de belirten Aykutoğlu, ‘’Talep şu anda çok güzel. Özellikle ilimize dışarıdan gelen misafirler yoğun ilgi gösteriyorlar. Yaptığımız kebapları da ayrıca Türkiye’nin her yerine gönderebiliyoruz. Buraya gelerek kebabımızdan yiyen kişiler bizi gittikleri yerde de tavsiye ediyorlar. Biz de uygun bir şekilde ambalaj yaparak kendilerine ulaştırıyoruz’’ dedi.
|