TARİŞ, kuru üzümlü ve fındıklı lokum üretimine başladı. TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Türk tatlı kültürünün incisi’’ olarak kabul edilen lokuma TARİŞ’in yeni bir tat ilave ettiğini kaydetti.
Kuru üzüm ve fındık ile zenginleştirdikleri lokumu tüketicilerin beğenisine sunduklarını kaydeden Türker şöyle dedi: ‘’Osmanlıca ‘rahat ulhulküm’ yani boğaz rahatlatan kelimesinden türetilmiş lokumun geçmişi 15. yüzyıla kadar dayanıyor. Biz bu geleneksel ve Türkiye sınırlarını aşmış tatlımıza yeni bir tat ilave ettik. TARİŞ, Türk kahvesinin yanında ikram edilebilecek farklı bir lezzet için çifte kavrulmuş ve normal olmak üzere 2 farklı tipte ve yaklaşık olarak 250 gram ve 450 gramlık iki ayrı ambalajda kuru üzümlü ve fındıklı lokum üretti. TARİŞ üzümlü fındıklı lokum, yüzde 25 kuru üzüm ve yüzde 15 fındık içeriyor. Ürettiğimiz lokumda görünüş, lezzet, doku gibi kriterler TARİŞ kalitesi ile sağlık ve güvenle birlikte tüketicimize ulaştırılıyor.
|