Anadolu’nun zengin yemek kültürünün tanıtılması ve yaşatılması amacıyla düzenlenen ‘’Sofradaki Anadolu’’ yemek şenliği, Kadıköy Caddebostan’da başladı.
Anadolu Halk Mutfağı Derneği ve Tüm Aşçılar Federasyonu öncülüğünde, İstanbul Valiliği 2010 Gıda Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfının desteğiyle düzenlenen şenlik için Caddebostan sahilinde çadır kuruldu.
Törenle açılışı yapılan çadırda, ‘’Anadolu Kileri’’ bölümünde 23, ‘’Anadolu Sofrası’’ bölümünde 12 stant bulunuyor. ‘’Anadolu Sofrası’’ bölümünde, özgün pişirme tekniklerini kullanan ve millî düzeyde tanınan 12 restoran, özel yemeklerini dâvetlilere sundu. Anadolu’nun geleneksel yemekleri, özel pişirme yöntemleri ve pişirme araçları ile hazırlanarak dâvetlilere ikram edildi. Stant görevlileri, özgün yemeklerin nasıl ortaya çıktıklarını ve hikâyelerini de ilgilenenlere anlattı. ‘’Anadolu Kileri’’ bölümünde ise geleneksel yöntemlerle üretilen süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, zeytin ve zeytinyağları, baharatlar, kuru gıdalar, geleneksel içecekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ürünlerin satışı da yapıldı.
Faaliyet kapsamında, ‘’Dünya Mutfağında Anadolu Mutfak Kültürü’’, ‘’Osmanlı Mutfak Eşyaları’’, ‘’Anadolu’da Ekmek Nimettir’’ ve ‘’Yemek Evrenseldir’’ başlıkları altında 4 ayrı söyleşi düzenlenecek. 15 Haziran 2008 Pazar günü son bulacak faaliyete giriş ücretsiz olacak. Ziyaretçiler, arzu ederlerse ücreti karşığılında yemeklerden yiyebilecekler.
|