Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Helal gıda’ Türkiye gündeminde

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği, Uluslararası Helâl Gıda Konferansı düzenliyor. İstanbul Feshane Kongre ve Fuar Merkezinde bugün gerçekleşecek konferansa yurt içi ve yurt dışından akademisyenler katılacak.

Konferansta, Amerika ve Kanada’da Helal Sertifikasyon çalışmalarını gerçekleştiren ISNA ve IFANCA yöneticilerinden Mazhar Hüseyni ve Ahmed Sakr, Endonezya’dan İslâm Ulema Meclisi Başkanı Dr. M. Nadratuzzaman Hosen, Hollanda’dan İslâm Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, yurt içinden Prof. Dr. Mustafa Nutku, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, İlahiyatçı Dr. Mehmet Çelen, Dr. Mustafa Hasbahçe ve Gıda Yük. Müh. Ayhan Kentbuğa birer tebliğ sunacak. Sabah 9.30’dan akşam 18.00’e kadar yoğun bir tempoda yürütülecek konferansa devlet ve hükümet adamları, bakanlık bürokratları, meslek odaları, meslek kuruluşları, akademisyenler ve gıda üreticilerinin dâvetli olarak katılacakları öğrenildi.

GİMDES’İN KURULUŞ AMACI

GİMDES, “helâl rızık, hakça kazanç, temiz beslenme, sağlıklı yaşama” ilkesinden hareketle, “yiyecek, içecek, ilâç, temizlik ve kozmetik ürünleri ile temel ihtiyaç maddelerinin ve sağlıkta kullanılan diğer maddelerin helâlliğini, temizliğini, insan sağlığına faydalılığım” sağlamayı hedef alıyor. GİMDES kuruluş amacını, “Tüketime sunulan her yiyecek gıda değildir, tüketime sunulan her madde helâl olmaz, tüketime sunulan her ilâç şifa vermez, tüketime sunulan her temizlik maddesi temizleyici değildir” şeklinde özetliyor.

KONFERANSTA SUNULACAK TEBLİĞLER

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz: Helal gıda meselesi ve yaşanan problemler.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı: Helal gıda üretim ve ihracatında Türkiyeli girişimcilerin deneyimleri.

Dr. Mohammad Mazhar Hüseyni: Helal standartların organizasyonu.

Dr. Ahmad H. Sakr: Helal olma isteklerin standartlaştırma durumları ve fıkhî çözümlerde dikkat edilecek hususlar.

Dr. Mehmet Çelen: Gıda katkı maddelerinin helal olma şartları. Helal sertifikalamada mezhep görüşlerinin önemi.

Dr. İr. H. M. Nadratuzzaman Hosen: Helal sertifika alınmasından sonra uygulanması için helâl güvence sisteminin önemi.

Ecz. Volkan Güler: İlâç ve kozmetik ürünlerde helâl yapılanmanın problemleri.

Gıda Y. Müh. Ayhan Kentbuğa: Transgenîk gıdaların helal olma istekleri ile karşılaştırılması. Helal pazarlarda etiketleme ile bağlantılı problemlerin önemi.

Prof. Dr. Mustafa Nutku: Helal gıda konusuyla ilgili belirtilmesi gereken bazı hususlar.

/ İSTANBUL

24.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine şehit acısı

  Bölgeyi terk ediyorlar

  Kaynağı gizli haberler yalan

  Türkiye-Irak gerginliği arttı

  Dört yılda 187 PKK’lı teslim

  Peşmergeler bölgede

  Bölge daha sakin

  Türkiye’ye uluslarası destek

  Eşyaları ‘teşhis’ edildi

  ‘Helal gıda’ Türkiye gündeminde

  Yasağa karşı 128. hafta

  Gazze kuşatmasına İstanbul’da protesto

  “Sabit hatlarınızı kapatın” çağrısı

  Türkiye de “CE” belgesi verebilecek

  59 ilde daha aile hekimliği başlayacak

  Öğrenciler balık tüketimini artırdı

  Anayasa paketi Resmî Gazete’de

  Sarıgül’e soruşturma izni

  Gölbaşı teknolojinin üssü olmaya hazırlanıyor

  Su borusunu ısıtırken evini yaktı

  Büyükelçiler Kars’ta buluştu

  Saçaktan düşen buz yaraladı


 Son Dakika Haberleri