Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yükseköğretim Kanunu ile ilgili yapılacak değişiklikte, herkesin katkısını bekleyen bir noktada bulunduklarını ifade ederek, “Herkesi ilgilendiren veya herkesi ilgilendirir hale gelen bu tür konuları, kuşkusuz ki çok daha geniş bir konsensüs içerisinde değerlendirmekte yarar olduğunu düşünüyorum” dedi.
Şahin, TBMM Adalet Komisyonu toplantısına girişinde gazetecilerin, ‘’Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla’’ ilgili sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, ‘’Yükseköğretim Kanununun ek 17. maddesiyle ilgili değişikliğin rafa kaldırıldığına ilişkin haberler var. Bunlar doğru mu?’’ sorusuna Bakan Şahin, ‘’Bildiğim kadarıyla bir tasarı değildi o.
Teklifti. Bunu teklif sahiplerine sorun’’ cevabını verdi.
Adalet Bakanı Şahin, ‘’Anayasa değişikliğinden sonra o maddeye gerek kalacak mı sizce?’’ şeklindeki soruyu da şöyle cevapladı: “Bakın, bu bir hükümet sorunu değil. O teklifi iki siyasi partiye mensup arkadaşlarımız verdi. Tekliflerin arkasındalar mı değişiklik düşünüyorlar mı? Bunu teklif sahipleri bilir. Ancak, Parlamentodaki Anayasa değişikliği görüşmelerinde Hükümeti temsilen bulunan Başbakan Yardımcısı arkadaşımız, ‘Bu konuda muhalefet partilerinin bir önerisi varsa onları da görüşmeye hazırız’ demek suretiyle Yükseköğretim Kanunu konusunda görüşmeye açık olduğu izlenimini vermiştir. Bunun dışında, Hükümetin bir üyesi olarak bir teklifle ilgili açıklama yapmama ihtiyaç yok. Hükümet tasarısı olsaydı, altında imzam olduğu için beyanda bulunurdum.
Herkesi ilgilendiren veya herkesi ilgilendirir hale gelen bu tür konuları kuşkusuz ki çok daha geniş bir konsensüs içerisinde değerlendirmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Nitekim DSP Genel Başkanı Sayın Zeki Sezer de bir takım ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretler sırasında, ‘Biz de katkı vermek istiyoruz’ dedi. Ben bunu, çok önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Demek ki Yükseköğretim Kanunu ile ilgili yapılacak değişiklikte herkesin katkısını bekleyen bir noktada bulunduğumuzu ifade edebilirim.’’
|