Yeni Asya’ya konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mehmet Âkif Ersoy’un gerektiği kadar anlaşılamadığını söyledi.
İstiklâl Marşımızın şairi Mehmed Âkif Ersoy, vefatının 71. yılında bilgi şöleni ile anılacak. Ankara’da düzenlenecek ve iki gün sürecek olan sempozyumun konusu “Mehmet Âkif, Dönemi ve Çevresi.” TYB Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, günümüzde Akif’in fikirlerine büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
İstiklâl Marşımızın şairi Mehmed Âkif Ersoy vefatının 71. yılı dolayısıyla Ankara’da bir bilgi şöleni (sempozyum) ile anılacak. Üniversite öğretim üyeleri, ilim ve fikir adamlarının konuşmacı olarak katılacağı bilgi şöleni iki gün sürecek.
İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği bilgi şölenine 23 ilim ve fikir adamı bildiri sunacak.
Yeni Asya’ya konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mehmet Akif Ersoy’un gerektiği kadar anlaşılamadığını söyledi.
Akif’in fikirlerine günümüzde daha büyük bir ihtiyaç olduğunu hatırlatan Kırlangıç, sempozyum ile Akif’in daha iyi anlaşılmasını amaçladıklarını söyledi. Kırlangıç, “Geçen yıl Akif ve Gençlik diye bir sempozyum yapmıştık. Bu sene düzenlediğimiz sempozyumun konusu ise ‘Akif ve Çevresi’ olacak. Akif’in fikirleri, çevresine yansımaları detaylı bir şekilde ilim ve fikir adamlarınca ele alınacak. Günümüzde Akif’in daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç var. Fikirleri günümüze ışık tutacak” dedi.
29-30 Aralık’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) salonunda yapılacak olan sempozyumda sunulacak bildiriler arasında, “Mehmed Âkif’in devrin Müslüman mütefekkirleriyle irtibatı”, “Mehmet Âkif’in Mısır hayatı”, “Mehmet Âkif’te ilm-i fen telakkisi”, “Çağdaş bir Kur’ân mütefekkiri: Mehmet Âkif”, “Mehmet Âkif’in insan anlayışı”, “Mehmet Âkif’in İslâmı anlayışı ve sunuş tarzı”, “Milliyetçiliğin ontolojisi olarak Mehmet Âkif”, “Mehmet Âkif ve Süleyman Nazif”, “Mehmed Âkif’in şiirinde temalar”, “Mehmet Âkif’te dostluk ve dayanışma”, “Mehmet Âkif ve dostları”, “Mehmet Akif ve içtimai Kur’ân tefsiri”, “Mehmet Âkif’in hikâyeciliği” başlıkları yer alıyor.
|