|
|
|
Bizim Kitap Mağazasında Risâle-i Nur Külliyatı kampanyası devam ediyor |
Bursa Bizim Kitap Mağazalarında Risale-i Nur Külliyatı kampanyası devam ediyor. “Artık Risale-i Nur’u almak ve anlamak çok daha kolay” sloganıyla gerçekleştirilen kampanyada, Risale-i Nur Külliyatı 355 ytl yerine 210 ytl ve beraberinde de külliyat cd-romu hediye ediliyor.
Bizim Kitap Mağazaları Sorumlusu İlker Kardaş, “Bütün arzumuz okuyan bir toplum. Tabii okumak derken de insanın düşünce ufkunu açan, manevi ve kişisel gelişime katkı sağlayan fikirler ve kitaplarla bezenmek, beslenmek çok önemli. Ve bu önem paralelinde farklı kategorilerde geniş bir kitap yelpazemiz var, dolayısıyla Bizim Kitap Mağazaları olarak inşaallah Bursa’da güzel bir hizmete vesile olacağımız kanaatindeyim” dedi.
“Mağazamızda özellikle çocuk kitapları çok büyük ilgi görüyor” diyen Kardaş, “Ebeveyn, çocuklarının gelişimine özellikle manevi noktadaki gelişimlerine çok büyük önem veriyorlar. Yayınevleri de bu konuda çok güzel çalışmalara imza atmakla birlikte, gün geçtikçe bu eksenli çalışmalara hem içerik hem de görsel açıdan keyfiyet katıyorlar. Dolayısıyla satışlar noktasında çocuk kitapları bir adım önde gidiyor. Bu da bizi yeni nesillere güzel şeyler kazandırma adına mutlu ediyor” dedi.
Bursa’nın işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Cadddesi girişinde açılan Bizim Kitap Mağazaları, dini eserler, çocuk kitapları, düşünce-araştırma, aile-sağlık, çocuk eğitimi, kişisel gelişim, gençlik, psikoloji, tarih-biyografi, güncel-siyaset ve öykü-roman kategorilerindeki çeşitli kitaplarıyla birlikte, kırtasiye ve cd- kaset çeşitleriyle hizmet verecek.
Mağazanın giriş katında Kur’ân-ı Kerim ve Cevşen çeşitleri, Dergiler, Yeni Çıkanlar-Çok Satanlar bölümü, cep kitaplar, kırtasiye ve cd-kaset çeşitleri bulunuyor. Üst katta ise farklı kategorilerde kitaplar yer alıyor.
Mağazada kitaplar kategorilerine ayrılmış, dolayısıyla gelen müşteriler ihtiyaç duydukları veya merak ettikleri kitapları çok daha rahat bulabiliyor.
Ayrıca kitapların bulunduğu üst katta 4’er kişilik iki masa var. Mağaza müşterileri incelemek istedikleri kitapları buralarda tetkik edip daha isabetli seçim yapma imkanına sahipler.
Bizim Kitap Mağazaları ve Kültür Merkezi’nin açılışı 8 Aralık Cumartesi Bursa’da gerçekleştirilmişti. Açılışa Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Timur, Ali Göllü, Yeni Asya Gazetisi Genel Müdürü Recep Taşçı, Araştırmacı Yazar İslâm Yaşar, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, ŞAYPA Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı, Hayat Hastanesi Sahibi Dr. Ahmet Özkul, Bediüzzaman’ın talebelerinden Hasan Okur ve kalabalık bir davetli katılmıştı.
|
Yasin BİÇER
/ BURSA
24.12.2007
|
|
|
Hizmet merkezleri aynı binada toplandı |
Açılışı gerçekleştirilen Kültür Merkezi bünyesinde ise Yeni Asya Derneği Gençlik Merkezi, Risale-i Nur Enstitüsü, Yenisiad ve Yeni Asya Gazetesi Bursa Temsilciliği bulunuyor.
RİSALE-İ NUR ENSTİTÜSÜ
Risale-i Nur Enstitüsü Bursa Şube sorumlusu Mustafa Yılmaz, “İnşallah Kurban Bayramından sonra yakın, orta ve uzun vadede yapmayı düşündüğümüz bir plan ve programımız olacak.
Risale-i Nur Enstitüsü temsilciliği olarak genel merkez ve diğer şubelerde icra edilen tüm faaliyetleri örnek alıp imkan nispetinde bu aktiviteleri Bursa’ya taşımaya çalışacağız. Özellikle buradaki akademisyen arkadaşlardan istifade edilerek Risale-i Nur muhtevalı araştırmalara hız verilecek.
Arama konferansları düzenlemeyi ve böylece güncel ve temel konularla Risale-i Nur eksenli bilgileri buluşturmayı düşünüyoruz. Bu bağlamda meydana gelen sunumları geniş kitlelerle paylaşma imkanı doğacak. En yakın bir tarihte seminerlerle bismillah diyeceğiz. Rahman ve Rahim olan Allah’u Teala hayırlı hizmetlerde muvaffak kılsın.”
YENİ ASYA DERNEĞİ GENÇLİK MERKEZİ
Yeni Asya Derneği Gençlik Merkezi Sorumlusu Ömer Kaşlıoğlu, “Rabbimizin fazlından lutfettiği bu güzel nimetin şükrü, ancak merkezimizin maksadına tam muvafık bir şekilde faaliyet göstermesiyle eda edilebilir. Kültür Merkezimizin İman ve Kur’an hizmetinde mühim bir vasıta, gençlerin Risale-i Nur’lara muhatap kılınmasında değerli bir fırsat olacağını düşünüyoruz” diyerek, “Bu noktada seminerler, muhtelif seviyelere hitap eden programlar ve eğitimlerle her kesimden gençlerin ekmek ve su gibi muhtaç oldukları iman hakikatlerine ulaşmalarında bir vesile, bir fiili dua olabilmek esas gayemizdir” dedi.
YENİSİAD YENİ ADRESİNDE
Yeni Sanayici ve İş Adamları Derneği (YENİSİAD) Bursa Şubesi Cumhuriyet Caddesindeki yeni adresinde faaliyete başladı. İdari ofis, toplantı salonu ve seminer salonu bulunan yeni bina şehir merkezinde olmanın avantajlarına da sahip. Yeni binanın açılışında görüşlerine başvurduğumuz Şube Başkanı Mehmet Demirci, 2005 yılı Ağustos ayında kurulan YENİSİAD Bursa Şubesi’nin yeni yerinde üyelerine daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.
Demirci,”Otomotiv ve tekstil sektörünün merkezi konumundaki Bursamızda sanayici ve iş adamı potansiyelimize ulaşmak ve artan üye sayımıza daha verimli ve etkin hizmet verebilmek için gayret ediyoruz, üyelerimize yönelik eğitim ve seminer faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi. Demirci, Demirci, Genel Merkezinin ortaya koyduğu vizyon, misyon ve hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini devam ettirdiklerini kaydetti.
YENİ ASYA GAZETESİ BURSA TEMSİLCİLİĞİ
Bursa Yeni Asya Temsilcisi Hüseyin Hiçdurmaz’ın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bursa’da Yeni Asya temsilciliği gayet nezih ve güzel bir mekana kavuştu. Şehrin merkezinde olmasından dolayı okuyucularla buluşması daha kolay olacaktır. Temsilcilik olarak, gazete dağıtımı, ilan ver haber konusunda çalışmalar yapılmaktadır. 2008 yılında hedefimiz daha düzenli ve planlı olarak, güzel hizmetlere imza atmak olacaktır. Bursa’da gazete dağıtımı elden dağıtım yapılırken bayi yoluyla satışı yapılmaktadır. Elden gazete dağıtımında dağıtım elemanlarla zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Dolayısıyla sürekli çözüm yolları aranmaktadır. Ancak problemsiz dağıtım hepimizin hedefidir. Yeni mekanda inanıyorum ki güzel açılımlar olacaktır. Türkiye genelinde de ilk olarak örnek bir ilave çalışması yapmıştır. Bursa’da ama ikinci sayıdan sonra ara verdik. Nasip olursa 2008’de bunu yeniden hayat geçireceğiz. Kısaca yapılacak çok hizmet ve iş var, doğru yolda yürümeye kırılmadan devam ediyoruz.”
|
24.12.2007
|
|
|
522 yıllık cami restore ediliyor |
Kastamonu’nun Küre ilçesindeki tarihi Akşamseddin Camii’nin restorasyonu için çalışmalara başlandı. Edinilen bilgiye göre, 1455 yılında Hoca Akşemseddin tarafından yaptırılan tarihi caminin restorasyonunu öngören ihale yapıldı. İhaleyi alan firma yetkilileri, tarihi caminin aslına uygun şekilde restore edileceğini belirterek, tarihi ve mimari özelliklerin korunacağını bildirdi.
15 kişilik uzman bir ekiple yürütülen çalışmalarla camideki elektrik ve ısıtma sistemi sorununun da çözüleceğini kaydeden yetkililer, restorasyonun 400 günde tamamlanacağını kaydetti.
|
/ KÜRE
24.12.2007
|
|
|
Anadolu yakasındaki tabyalar da restore edilecek |
Gelibolu Yarımadası’nda, dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde Uzun Devreli Gelişme Planı (UDGP) kapsamında şehitlik, anıt ve tabyalarda gerçekleştirilen projelerin ardından, Anadolu yakasındaki tarihi tabyalar, bataryalar ve şehitliklerin restore edilmesi için de çalışma başlatıldı.
Başlatılan çalışmalar kapsamında, Orhaniye ve Hamidiye tabyaları ile Hasan-Mevsuf, Çakaltepe, Topçamlar ve Tektop bataryaları yeniden düzenlenip, turizme kazandırılacak.
Çanakkale Valisi Orhan Kırlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ‘’Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yapılan çalışmaların benzerlerinin Anadolu yakasında da yapılma zamanı gelmiştir. Çanakkale Savaşları’nda stratejik öneme sahip olan Orhaniye ve Hamidiye tabyaları ile Hasan-Mevsuf, Topçamlar, Tektop ve Çakaltepe bataryalarının yeniden düzenlenmesi ve turizme kazandırılması amacıyla hazırladığımız dosyaları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ilettim. Askeri makamlardan izin alınması halinde proje çalışmalarının kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.’’
|
/ ÇANAKKALE
24.12.2007
|
|
|
Neyler Samandağ’dan |
Hatay merkeze bağlı Yeşilpınar beldesi Mirioğlu Çok Programlı Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan, ney imalatçısı ve aynı zamanda neyzen olan Alper Yıldırım, Asi Nehri’nin denizle bütünleştiği mekanda yetişen kamışların Osmanlılar döneminden bu yana kaliteli neylerin yapımında kullanıldığını söyledi.
Neyin ana malzemesi olan kamışların, toprağın yapısı ve yörenin iklimi dolayısıyla 1,5-2 metre uzunluğunda olduğunu belirten Yıldırım, ‘’Ayrıca, sık lifli, boğum araları eşit ve kavisinin az olması nedeniyle ney yapımında tercih ediliyor’’ dedi.
Kamışlardan yaptığı neylere yurt içinden olduğu kadar özellikle Japonya ve ABD’den de talep olduğunu belirten Yıldırım, bugüne kadar yurt dışına siparişe dayalı 30 ney gönderdiğini bildirdi. Siparişleri oluşturduğu web adresiyle internet üzerinden aldığını belirten Yıldırım, haftada 3 tane imal ettiği neyleri 150 ila 750 YTL arasında sattığını kaydetti.
Yıldırım, UNESCO’nun 2007 yılını ‘’Mevlana Yılı’’ ilan etmesi üzerine ürettiği neylerin yanı sıra, ünlü ustaların elinden çıkan rebab, kudüm, bendir, tambur, ud, kanun ve klasik kemençeden oluşan 65 parçalık Mevlevi sazlar koleksiyonu hazırladığını kaydetti.
|
24.12.2007
|
|
|
|
Son Dakika Haberleri
|
|
|
|
|