Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yağda ve kömürde et pişirmeyin

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Günhan Erdem, yağda ve kömürde pişen etin hem besin değerinin olumsuz etkilendiğini hem de vücuda zararlı metabolik maddelerin oluştuğunu söyledi.

Prof. Dr. Erdem, eti doğru tüketme yolunun kavurma ve haşlama şeklinde pişirmeyle mümkün olduğunu belirterek, ‘’yağ koymadan kavurma ve haşlama yoluyla pişen eti tüketmek çok sağlıklı’’ dedi. Etin yağda ve kömürde kızartılmasının insan sağlığını olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, şöyle konuştu:

‘’Yüksek ısıdaki yağda kızartmak ve kömür ateşinde pişirmek etin besin değerini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda bu şekilde pişen ette vücuda zararlı bazı ikincil metabolik maddeler oluşuyor. Bu nedenle mangalda et pişirmek iyi bir yöntem değil. Çünkü kömür ateşi eti pişirirken bazı kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabiliyor.’’

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara'da şiddetli deprem

  Soğuğa rağmen

  Liderler bayram namazında

  Yatılı bayramlaşma sevindirdi

  Kapıkule'de Bayram yoğunluğu

  Etiyopya’da bayram coşkusu

  Acemi kasaplar hastahaneleri doldurdu

  Bu yıl 3 bin 469 kişi kayboldu

  Televizyon tansiyon yapıyor

  Yağda ve kömürde et pişirmeyin

  Sağlıklı dişler için florür


 Son Dakika Haberleri