BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’Hem ülkenin ihtiyaç duyduğu özgür bir anayasanın yapılması, hem de Türkiye’nin psikolojik olarak demokrasi açısından artık rahatlaması için bir anayasaya ihtiyaç vardır’’ dedi.
Sivas’ta bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde partililerle biraraya gelen Muhsin Yazıcıoğlu, bugünlerde Türkiye’nin gündemine anayasa konusunun girdiğini belirterek, ‘’Biz, parti olarak demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla bu ülkede yaşamasını istiyoruz’’ diye konuştu.
Herkesin evrensel insan haklarından yararlandığı ve inanç değerlerini korkusuzca yaşayabildiği bir Türkiye istediklerini kaydeden Yazıcıoğlu, partileri kurulduğundan beri bu çizgilerinin hiç değişmediğini bildirdi.
Türkiye’nin, gerçek anlamda kurum ve kurallarıyla tam demokrasiye geçmesini, herkesin insan haklarından yararlanmasını ve inanç özgürlüğünün tam olarak yaşanmasını istediklerini ifade eden Yazıcıoğulu, şöyle konuştu:
‘’Her insanımızın eğitim ve çalışma hakkından yararlanmasından yanayız. İnsanlarımız arasında ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Kadınlarımız arasında kılık kıyafetinden ve inancından dolayı ayrımcılık yapılması ve belli kesimlere ülkenin kamusal alanlarının yasaklanmasına kesin olarak karşıyız. Türkiye, mutlak anlamda bu sorunları aşmak mecburiyetindedir. Bundan dolayı da Türkiye’nin sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı vardır. Mevcut anayasa, antidemokratik bir ortamda, darbe yöneticilerinin hazırlattığı ve sonra milletimize dayatmış olduğu bir anayasadır. Bu anayasa, toplumsal mutabakatı temsil etmiyor.’’
‘’Bir anayasa, darbeleri ve darbecileri heveslendirmez, onları korumaz, onları darbeye teşvik etmez’’ diyen Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Halbuki mevcut anayasa, darbe ve darbecileri korumakta, onları yüreklendirmekte, darbe yapanların yargılanmasını engellemektedir. Ve anayasa mantığı olarak yasakları esas alan, kendi içinde çelişkileri olan bir anayasadır. Hem ülkenin ihtiyaç duyduğu özgür bir anayasanın yapılması, hem de Türkiye’nin psikolojik olarak demokrasi açısından artık rahatlaması için bir anayasaya ihtiyaç vardır. Dolayısıyla sivil ve demokratik bir anayasanın yapılması hususundaki teşvikleri ve teşebbüsleri elbette benimsiyoruz.’’
|