Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, bütün Türkiye’nin “doğal köy ekmeği”ni kullanması durumunda yıllık 5 milyon ton buğdayın tasarruf edileceğini belirtti.
Küresel ısınma ve susuzluk nedeni ile buğday üretiminde düşüş olacağını ve bu nedenle buğday tasarrufuna gidilmesi gerektiğinin bildirildiğini söyleyen Ali İlkbahar, “Türkiye’de her yıl ortalama 20 milyon ton buğday üretimi olurdu. Bu yıl kuraklık nedeni ile 2 milyon tonluk bir düşüş olacağı bildiriliyor. Eğer bizim ürettiğimiz ve buğdayın yüzde 98’inin kullanıldığı köy ekmeği üretimi tüm Türkiye’de yaygınlaşırsa 5 milyon ton buğday tasarrufumuz olur” dedi. Ali İlkbahar, Türkiye’nin buğday açığını kapatmak için köy ekmeği üretimini artırmak amacıyla Halk Ekmek olarak kampanya önerdiklerini belirtti.
|