Yaz sıcaklarının olumsuz etkilerinden korunabilmek için uzmanlar, enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm ve şeftali gibi yaz meyvelerinden bol bol tüketilmesi gerektiği yönünde uyarıyor.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Diyet Uzmanı Melek Türkmen, yaptığı açıklamada, yaz sıcaklarına karşı vatandaşların dikkatli olması, beslenme alışkanlıklarında ufak bazı değişiklikleri gitmesi gerektiğini belirtti. Yazın sıcakların da etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin baş gösterebileceğini ifade eden Türkmen, artan sıvı kaybını önlemenin en kolay yolunun su içmek olduğunu, bu nedenle günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
|