Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Makarnayı şehirliler tüketiyor

Türkiye’de yıllık tüketim miktarı kişi başına 5,5 kilogram olan makarna, kırsal kesimde ev yapımı erişte, bulgur ve ekmek tüketiminin yoğunluğu sebebiyle daha az tercih ediliyor.

Orta Anadolu İhracatçıları Birlikleri Genel Sekreterliğince hazırlanan rapordan aldığı bilgiye göre, dünya makarna üretiminde İtalya, ABD, Brezilya ve Rusya’nın ardından 5. sırada bulunan Türkiye, makarna tüketimi konusunda ise diğer ülkelerden geride kalıyor. Dünyada kişi başı makarna tüketiminde ilk üç sırayı 28,5 kilogramla İtalya, 12,7 kilogramla Venezuela ve 11,5 kilogramla Tunus alırken, Türkiye’de kişi başına tüketim yaklaşık 5,5 kilogramda kalıyor.

/ KONYA

23.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversiteli iş bulamıyor

  Köprü ve otoyol özelleştirmesinde 2. adım

  Başoğlu: İşçiler, IMF’ye kurban edilmesin

  Güneş enerjisinden yararlanmıyoruz

  Eskişehir’de 100 YTL taksitle ev

  Toplu görüşmeler 15 Ağustos’ta

  Hazine haftaya 11,4 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Chery’den dev girişim

  İnşaatta ileri teknoloji dönemi

  Beş ayda 6.4 milyon turist geldi

  iPhone merakla bekleniyor

  Makarnayı şehirliler tüketiyor

  Tuz Gölü doğalgaz deposuna teklif alınıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004