Palamut ve hamsi sezonundan sonra balık fiyatları kırmızı et fiyatlarını geçince dar gelirli Karadenizlilerin sofrasına adeta balık girmez oldu.
Samsun’da barbunyanın kilosu 30 YTL, kalkanın kilosu 50 YTL’yi bulurken balıkçılar ‘’balık sattığımız halde kendimiz bile balık yiyemiyoruz’’ diyerek balık fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etmeye başladılar. Samsun Balıkçılar Odası Başkanı Rasim Kademoğlu, bu yıl bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu hamsi sezonunun erken bittiğini söyledi. Palamut ve hamsi dışında Karadeniz’den çıkan diğer balıkları ‘’figüran balık’’ olarak nitelendiren Kademoğlu, Karadenizlilerin sofrasına, hamsi ve palamuttan sonra diğer balıkların yüksek fiyatları nedeniyle girmediğini ifade etti.
|