Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Türkiye’nin kültür politikası yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, 2023 yılına kadar turizmi masaya yatırdıklarını, ancak Türkiye’nin kültür politikasının olmadığını söyledi.

Sakarya Sivil Toplum Platformu’nun (SASTOP) Sakarya Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda düzenlediği toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen de katıldı. Sakaryalılık kimliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen İsen, ilin gelişiminde bir kimliğin çok önemli olduğunu kaydetti. Adapazarı’nın İstanbul’un çekim alanında bulunduğunu söyleyen İsen, kültür ve san’at alanlarında bundan faydalanılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin kültür politikası olmadığını ifade eden İsen, “Bakanlıkların politikaları vardır. Bizim turizm politikamız var. Biz turizm mastır planı hazırladık. 2023 yılına kadar turizm planını masaya yatırdık. Ancak kültür politikamız yok. Topluma kültür dayatması yapmak istemiyoruz. Çağdaş dünya ne yapıyorsa biz de onu yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’de hesap kitapsız bir şekilde yapılan kültür merkezlerinin araştırma konusu olduğunu kaydeden İsen, “Türkiye’de hesap kitap yapılmadan çok sayıda kültür merkezi inşaatı başlamış. Bunlar yıllardır bitirilememiştir. Çürük bir diş gibi şehirlerin ortasında duruyorlar. 14 ilde sinema salonumuz yok. Kültür merkezleri Türkiye’nin parasının çarçur edildiği en gerçekçi konudur. Türkiye’de 3 aylık bakanlık yapmış biri kendi iline kültür merkezi yapmış. Bırakın insanları, içine koyun koysan dolmaz. O kadar büyük bir kültür merkezi yapmış” diye konuştu.

Sakarya Kültür Merkezi’ni 2007 yılının sonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirten İsen, kültür merkezini icrai san’at etmek isteyenlerin emrine vererek halkın hizmetine sunacaklarını vurguladı.

İsen, Türkiye’de katkıda bulunmak isteyenlerin proje nedir, nasıl sonuçlandırılır konusunu öğrenmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin AB fonlarından faydalanamadığını ve bu fonlardan faydalanmak isteyen belediye ve sivil toplum kuruluşlarının doğru projeler hazırlaması gerektiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kültür Girişimciliği yasası çıkarttıklarını ifade eden İsen, kültür girişimciliği ile uğraşanların bu yasa sayesinde vergi indirimi, SSK indirimi gibi bir çok indirimden faydalanmasına rağmen buna başvuru sayısının çok az olduğunu kaydetti.

MÜZELERİMİZ DEPO GİBİ

Türkiye’deki müzelerin müze olmadığını söyleyen İsen, “Üzülerek söylüyorum ki bizim müzelerimiz müze değil. Bizim müzelerimiz depodur. Müzelerde görevli personel koruma esasına göre yetiştirilir” dedi.

Türkiye’de belediyelerin kültürel ihtiyaçlara cevap verme sorumluluğu bulunmadığını ifade eden İsen, sivil toplum kuruluşlarının, belediyeleri kültürel sorumluluk konusunda zorlamasını isteyerek, belediyelerin kültüre sahip çıkmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

07.01.2007


 

Beykoz resimleri CRR’de

Beykoz’u anlatan 30 eserin yer aldığı resim sergisi, yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda eser sahipleri, ressamlar, san’atçılar ve san’atseverlerin katıldığı törenle açılıyor.

Beykoz’u daha iyi tanıtmak amacıyla Türkiye çapında düzenlenen resim yarışmasının ödülleri sahiplerini buluyor. Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen “Beykoz” konulu resim yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler, açılan bir sergiyle san’atseverlerin beğenisine sunuluyor.

Beykoz’u anlatan 30 eserin yer aldığı resim sergisi, yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda eser sahipleri, ressamlar, san’atçılar ve san’atseverlerin katıldığı törenle açılıyor.

Sergi 8–14 Ocak 2007 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu Sergi Alanı’nda gezilebilecek.

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004