Kurban Bayramı’ndan sonra et, balık, tavuk, sucuk ve pastırma satışlarında önemli oranlarda azalma görüldüğü belirtildi.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve sucuk-pastırma üreticisi Şaban Ünlü, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli sucuk-pastırma üretim merkezi olan Kayseri’de, Kurban Bayramı sonrası vatandaşların bir bölümünün evlerde sucuk ve pastırma yaptıklarını belirtti. Evde sucuk yapımının gelenek haline geldiğini ifade eden Ünlü, şunları söyledi: “Hemen her Kayserili evinde sucuk yapmasını bilir. Çevre illerden gelip, Kayseri’ye yerleşen vatandaşlarımız da sucuk yapımını komşularından öğrenir. Bayramın da kış mevsimine denk gelmesi, bu ürünün yapımını hızlandırdı. Çünkü yaz aylarında sıcak sebebiyle bu ürün ekşir. Mevsimin uygun olması sebebiyle çoğu aile artan etlerden sucuk yaptı. Bu sebeple Kurban Bayramı sonrasında bizim satışlarımızda yüzde 50 oranında düşüş oldu.’’
|