Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Obasan A.Ş. Üretim Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Akif Şen, vatandaşların kurbanlık alırken mutlaka hayvanın veteriner sağlık raporunu görmeleri gerektiğini, bu raporun bulunmasının hayvanın sağlık yönünden kontrollü olduğunun garantisi olduğunu kaydetti.
Vatandaşların hayvanlarını belediyelerce gösterilen hijyenik ortam sağlanmış kurban kesim yerlerinde kesmeleri ve bu ortamlarda veteriner hekim bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Şen, “Özellikle sakatat konusunda, uzman bir veteriner hekim ürün için çok sağlıklı karar verebilir. Eğer bu noktalara mesafe anlamında sıkıntı yaşanıyorsa temizlik konusunda emin olunan bölgeler kullanılmalıdır. Hayvanlara kesimden önceki son 6 saatlik dilimde herhangi bir şey yedirilmemelidir. Fakat su verilmelidir. Bunun sebebi işkembesinin boş olması gerekliliğidir” dedi.
|