Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Türkiye’de ‘’Kurban’’ denince akla, ortada koyunun kesilmesini seyreden aile bireyleri gelmesine rağmen, son 3-4 yıldır ülke genelinde kurbanda küçükbaş hayvanın yerine, büyükbaşın tercih edildiğini söyledi.
Büyükbaş hayvanın küçükbaşa tercih edilmesinin en önemli sebebinin, kurbanda büyükbaş hayvan kesimine ortak olarak giren kişiye, aynı paraya daha fazla etin düşmesi olduğunu vurgulayan Karabulut, bir başka sebebinin de artık çoğu kişinin daha yağlı olan koyun eti yerine, yağ oranı düşük olan dana etini tercih etmesi olduğunu kaydetti. Karabulut, böyle gitmesi halinde zaten güç kaybetmekte olan koyun ve kıl keçisi yetiştiriciliğinin, artık devam ettirilemez duruma geleceğini sözlerine ekledi.
|