Vatikan, AB üyesi ülkelerde aile konusundaki bazı yasal düzenlemelere tepki gösterdi: “Batı toplumu berbat bir tepenin üzerinde. Allah’ın anlamı karartılıyor.”
Katolik Hristiyanların idare merkezi konumundaki Vatikan, AB üyesi ülkelerde aile konusundaki bazı yasal düzenlemelere tepki gösterdi. Papalık Adalet ve Barış Komisyonu Başkanı Kardinal Renato Raffaelle Martino, Papa’nın önümüzdeki Cumartesi günü başlayacak olan İspanya seyahati öncesinde, İtalyan haber ajansı ANSA’ya verdiği demeçte, ‘’Batı toplumu berbat bir tepenin üzerinde. Allah’ın anlamı karartılıyor. Erkek veya kadın olmanın, aşkın ve cinselliğin temel niteliklerinin tartışma konusu yapılması ve dinsel yorumların dışlanması, rölativizmin suçudur’’ dedi. Martino, Roma Katolik Kilisesinin, dinsel öğretilere ters hiçbir yasal düzenlemeyi kabul etmeyeceğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
AİLEYİ SAVUNMAK İNATÇILIK DEĞİLDİR
“Kilise, Avrupa’da, ama ulusal ama yerel hiçbir parlamentodan korkmamaktadır. Kilise, geçmişte bu türden pek çok mücadeleyi göğüslemiştir. Bu mücadeleyi de göğüsleyecektir. Toplumun çekirdeği konumundaki aileyi savunmak inatçılık değildir. Tam tersine kilisenin bu konularda susması, kendisine Tanrının yapmayı buyurduğu şeyleri yerine getirmemekle eş anlamlıdır’’.
EŞCİNSEL EVLİLİKLER TEHLİKELİ
Martino, kimi Avrupa ülkesinde ‘’Sivil Dayanışma Sözleşmesi’’ kavramı altında yasal düzenlemelere gidilerek, fiili evliliklere meşrû zemin kazandırılmasını, eşcinseller arası birlikteliğin de yasal açıdan mümkün kılınmasını ‘’tehlikeli gelişmeler’’ olarak değerlendirerek, şöyle konuştu:
‘’Kilisenin eşcinseller arasındaki evlilik konusundaki yaklaşımı değişikliğe uğramayacak. Bazı ahlâkî kurallar vardır ki hiçbir çağda değişmez. Sivil toplumlar kürtaj gibi konularda yasal düzenlemeler yapmış olsa da Kilise bunları asla kabul etmemiştir.”
CİNAYET KANUNLA MEŞRûLAŞTIRILABİLİR Mİ?
Martino, parlamentolarda çoğunluk kararı neticesinde yapılan yasal düzenlemelerin her birinin meşrû olamayacağını belirterek, ‘’Bu tür konular, çoğunluk kararıyla çözümlenecek bir mesele olamaz. İnsanın öldürülmesi tüm parlamentolarca kabul edilecek olsa bu adam öldürmeyi günah saymamamızı mı gerektirecektir?’’ dedi.
|