Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ne yuvalanan yaban domuzları çevreye zarar vermeye başlayanca, yetkililer çareyi sürek avı yerine, davul ve teneke çalarak domuzları korkutup dağlık alana sürmekte buldu.
ÇOMÜ'nün şehir merkezindeki en büyük kampusu olan Terzioğlu Yerleşkesi'nde fakülte binaları ve yurtlar bölgesinde son günlerde yaban domuzları görülmeye başlandı. Kampus alanında yuvalanan domuzlardan bazıları yavruladı. Kimseyi yanlarına yaklaştırmayan yaban domuzları tehlikeli olmaya başladı. Üniversite yönetimi, yaban domuzlarını yeni akademik yıl başlamadan önce dağlık alana sürmek için harekete geçti. Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri ile görüşüldü. Eğitim alanı olduğu için bölgede sürek avı yapılamayacağından domuzların yerleşkeden çıkarılması için ilginç bir yöntem bulundu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve ÇOMÜ personelinden oluşan 15 kişilik ekip, ellerine aldıkları davul ve tenekeleri çalarak kampus alanının içinde her yeri gezdi. Amaçları sadece ses çıkarıp domuzları sürmek olan bazı görevliler, davulu ritimle çalınca, arkadaşları "Domuzları oynatmayacaksınız, kovacaksınız" diyerek espri yaptı. Özellikle domuzların yuvalandığı bölgelerde ve kampus içerisinde kalan ormanlık alanda saatlerce davul ve teneke çalarak dolaşan görevliler, domuzları dağa sürdüklerini söyledi.
ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus ise, yerleşke içerisinde bir domuz sürüsünün fakülte binaları ve öğrenci yurtları bölgesinde verdiği zararları tespit ettikten sonra harekete geçtiklerini söyledi. Monus, "Kamu kuruluşlarıyla irtibata geçtik. Milli Parklar bize yol gösterici oldu. Birlikte domuz sürüsünü yerleşke dışına kovmak için karar aldık. Arkadaşlarla bir çalışma yaparak sürüyü yerleşke dışarısına çıkarttık. Umuyorum ki bir daha buraya dönmeyecekler" dedi.
DHA