Kırşehir’de ilçe ve köylerde 600 camide, il merkezinde ise 90 camide teravih namazı kılınacak.
İl Müftüsü Mehmet Şahin, Kırşehir’de tüm camilerde teravih namazının kılınacağını ancak iki camide hatimle namaz kılınacağını söyledi. Şahin, "Teravih namazı kılınmayan hiçbir cami yok. Kırşehir merkezinde bulunan 2 camide (Çarşı Camii ve Eski Sanayi Camii) hatimle teravih namazı kılınacak. Kırşehir’de yeni hizmete açılacak Müftülük Camii'nde de ibadet yapılabilecek. Bu camimizde Enderun usulü ilahi ve makamlarla teravih kıldıracağız. Yapacağımız bu uygulamada inşallah Kırşehir'e bir yenilik olmuş olacak." dedi.
'GÖRME ENGELLİLER ALFABESİ BASILDI'
İl Müftüsü Mehmet Şahin, basın mensuplarının görme engelliler için oluşturulan Kur’an-ı Kerim ve Kürtçe mealli Kur’an-ı Kerim hakkındaki sorularını da cevapladı.
Görme engelliler için oluşturulan Görme Engelliler Alfabesi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımının yapıldığını ifade eden İl Müftüsü Şahin, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim ve onun elifbası şu anda elimizde var, kısmen fiyatları biraz yüksek. Görme engelli olduğundan dolayı okuyamayan fakat gelip kursunu almak istiyorum deyip Kur’an-ı öğrenmek, Braille alfabesi (kabartma yazı) ile Kur’an okumak isteyen görme engelli kardeşlerimize bu hizmet verilebilecek. Kırşehir’de de bu hizmeti verebilecek bir personelimiz var. Şu ana kadar bizlere görme engelli olup da Kur’an okumaya talip birini bulabilmiş değiliz. Kendi bünyemizde ya da halk eğitim vasıtası ile bu işin kursunu açabilecek durumdayız." diye konuştu.
Kürtçe mealli Kur’an-ı Kerim’in de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basıldığını söyleyen İl Müftüsü Şahin, "10 bin adet kadar baskısı oldu. Kırşehir’e de örneği geldi. Yaygın anlamda her bir birimde satılmıyor. Fakat baskıları çoğalıp normal kitap gibi kitaplar sırasında sayısı arttıkça satışlar aynen devam eder, elimizde de var." ifadelerini kullandı.