Adana kebabını 2004'de tescilleyen Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen ''Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi'' programıyla 50 kişi lezzetli kebap hazırlama, pişirme ve sunum yapmanın sırlarını öğrendi.
ATO'nun, gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirdiği Adana kebabının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik etkinlikleri sürüyor. Bu amaçla Türkiye'nin farklı kentlerinden kebap ustalarına yönelik eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitime katılanlar kebabın hazırlanması, pişirilmesi ve sunulmasıyla ilgili ATOSEV tesislerinde uygulamalı eğitim gördü.
ATO Başkanı Atila Menevşe, yaptığı açıklamada, yurt dışında da bilinen ve beğeni ile tüketilen Adana kebabının geçmiş yıllarda yozlaşmaya ve taklide maruz kaldığını hatırlattı.
Bir çok şehirde 'Adana kebabı' diye masaya getirilen yiyeceğin kebapla ilişkisinin bulunmadığını ifade eden Menevşe, ''Adana'nın her türlü değerinin korunması mantığıyla hareket eden odamız, Adana kebabına 2004 yılında Türk Patent Enstitüsünden coğrafi işaret tescili almıştır. Tescil alınmasıyla nelerden yapıldığı belli olmayan ürünlerin tüketicilere 'Adana kebabı' diye ikramı engellendi'' dedi.
Menevşe, Adana'nın yanı sıra Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden odaya başvuran 200'ü aşkın işletmeye tescilli Adana kebabı belgesi ve logosu verildiğini bildirdi.
Bugüne kadar 200'ü aşkın işletmenin ATO'ya başvurarak, Adana kebabı belgesi ve logosu aldıklarını aktaran Menevşe, yurt içi ve dışında Adana kebabının aynı kalitede ve lezzette sunulması ve gelecek asırlara bozulmadan taşınabilmesini amaçladıklarını kaydetti.