Türkiye’de balık yenmesini arttırmak için "Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık" sloganıyla 2011 yılından bu yana 20’yi aşkın okulda balık ekmek şenliği düzenleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 2014 yılının son şenliğini Denizli’de yaptı.
Lütfi Ege Ortaokulu’nda yaklaşık bin öğrenciye balık ekmek dağıtılan etkinlikte konuşan STG Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özpek, balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması için okul çağındaki çocuklara yönelik tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurguladı.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında balık yenmesini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile STG tarafından düzenlenen balık ekmek şenlikleri devam ediyor.
Lütfi Ege Ortaokulu’ndaki şenlikte firmalarından temin edilen alabalık, ekmek arası ikram edildi. Öğrencilere ayrıca STG logolu yapboz, balon ve balık yemekleri kitapçıkları dağıtıldı. Çocuklara balığın önemini ve sağlıklı beslenmedeki yerini anlatmak istediklerini kaydeden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Osman Özpek, “Balık, sağlıklı bir besin maddesi olduğu gibi bir protein kaynağıdır. Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2011’den bu yana ilköğretim okullarında balık ekmek şenlikleri düzenliyoruz. Sağlıklı nesiller için sağlıklı besinler tüketmek gerekiyor. Çocukların küçük yaşta balık yeme alışkanlığının oluşmasının, çok sağlıklı bir besin olan balığın faydalarını genç nesillere aktarmak için önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.