"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İznik'in Mevlanası yad edildi

09 Mayıs 2017, Salı
Bursa’nın İznik ilçesinde, Eşrefzade Abdullah Rumi hazretlerinin ölümünün 548’nci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Bursa’nın İznik ilçesinde, Eşrefzade Abdullah Rumi hazretlerinin ölümünün 548’inci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Eşrefzade Abdullah Rumi’nin türbesinin bulunduğu Eşrefzade Camii’nde gerçekleşen programa Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Eşrefzade Abdullah Rumi’nin 14. kuşaktan torunu  Safiyüddin Erhan, Abdulkadir Geylani hazretlerinin 24. kuşaktan torunu Prof. Dr. Muhammed Fadıl Geylani, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi  Dr. Akif Hayta ve vatandaşlar katıldı.      

Kaymakam Pehlivan, yaptığı konuşmada, alimlerin Anadolu kültür mirası içinde çok önemli yeri bulunduğunu söyledi. İznik’in de Anadolu’nun en nadide köşelerinden biri olduğunu ifade eden Pehlivan, “İlçemiz Türk ve İslam medeniyeti için mihenk taşı olmuş önemli merkezlerden biridir. İznik’in bu süreçte kazandığı birçok ünvan var. Bu ünvanlardan biri de ‘Alimler yuvası İznik’tir. Bunda Eşrefzade Rumi gibi şahsiyetlerin büyük payı var.” dedi.      

İZNİK’İN MEVLÂNÂSI

Belediye Başkanı Sargın da Eşrefzade Abdullah Rumi hazretlerinin İznik için çok önemli bir şahsiyet olduğunu belirtti. Sargın, şunları dile getirdi:      

“Şehirlerin ruhları vardır, bu ruhları verenlerin de manevi değerleri vardır. Uzakta da olsanız, kapının dışında da olsanız o maneviyat sizi cezbeder. Eşrefzade Abdullah Rumi hazretleri İznik için önemli şahsiyetlerden biridir. Konya’da Mevlana neyse İznik’te de Eşrefzade Rumi hazretleri o dur. Çünkü, döneminde insanlara aşkı, sevgiyi ve muhabbeti anlatmışlar. Allah sevgisini anlatmışlar. Bunlar, Peygamber Efendimizin varisleridir. Biz yerel yöneticilerin de görevi bu varislerimize sahip çıkmaktır. Bu anlamda bizler bu görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” 

Burayı hazırlamışlar

Eşrefzade Abdullah Rumi’nin 14. kuşak torunu Safiyüddin Erhan ise “Burada manevi büyükler ile vakti zamanında bir makam tutmuşlar, tasavvufi mekan hazırlamışlar. En önde gelenlerinden biri Eşrefzade Abdullah Rumi hazretleriymiş. Kendisi Kadiri tarikatını Anadolu’muz başta olmak üzere Bursa’mıza ve Türk halkına getirmiş bulunmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu. Program, camide yapılan zikirle son buldu.

AA

Etiketler: bursa, iznik
Okunma Sayısı: 1951
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı