"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'TÜİK’in yalanlarına alım gücünüzü feda etmeyeceğiz'

04 Temmuz 2024, Perşembe 23:33
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, TÜİK binasının önünde TÜİK’in enflasyon verilerine yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.

Çalışanlar yine enflasyona ezdirilecek
Enflasyonda yine aynı oyun

 

TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığın bilinmesine rağmen ücret ve maaş zamları halen TÜİK’in kullandığı oranlar seviyesinde verilmesine tepki gösteren Yeşildağ, TÜİK yetkililerine seslenerek “Ya gelin bu enflasyon oranlarını bulmanızı sağlayan marketlere bizi de götürün, biz artık hanemizin alışverişlerini oralardan yapalım ya da gelin bizimle birkaç market gezelim, ortalama kira ve faturalara bakalım” dedi.

ENAG’ın verilerine göre haziran ayı enflasyonu 4.27, altı aylık ise yüzde 41.16 olarak açıklandığını hatırlatan Yeşildağ, “Yani TÜİK’in hesaplamalarına göre, devlet memurunun ve emeklisinin alacağı zam yüzde 19.3, SGK ve Bağkur emeklileri ise yüzde 24.73’tür. Bu zammın hiçbir yaraya merhem olmayacağı ortadadır. İlgili mahkeme kararları olmasına rağmen enflasyon sepetinin ayrıntılarını kamuoyuna açıklamayan, hangi ürünlere hangi marketlerden baktığını dahi açıklamayı lütfetmeyen, adeta paralel evrenden konuşan TÜİK’in yalanlarına halkımızı ve alım gücünüzü feda etmeyeceğiz. Burası bizim için bir devlet kurumunun önü değil, bir olay yeridir” dedi.

Ankara - Adnan Solmaz

Okunma Sayısı: 622
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı