"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zamlara tepkiye dahi engelleme geldi

05 Temmuz 2024, Cuma 23:47
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, haziran ayı Basın Özgürlüğü Raporu’nu açıkladı. Haziran ayını kapsayan Basın Özgürlüğü Raporu’nu kamuoyu ile paylaşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, gazetecilere yönelik tehditlere tepki gösterdi.

Çakırözer, şunları kaydetti: “Gazeteciler araştırmacı gazetecilik yaptığı için hedef gösteriliyor, tehdit ediliyor hem de sorumlu davranması gereken siyasetçiler tarafından. Türkiye’de bugüne dek 67 gazeteci hedef gösterildiği için öldürüldü! Gerçeği ortaya çıkarmak, cinayetlerin, yolsuzlukların, çetelerin ardındaki kirli ilişkileri kamuoyuna aktarmak gazetecinin görevidir. Haber alma hakkımız ve gazetecilerin can güvenliği için siyasetçiler, gazetecileri hedef göstermekten, tehdit etmekten artık vazgeçmelidir. Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin haberleri nedeniyle televizyon kanalları ve gazeteciler hedefe konularak tehdit edilirken, kamu bankası olan Halkbank’tan mafyaya verilen yüz milyonlarca liralık kredilere ilişkin haberlerin sansür edilmesi için bankanın yönetim kurulu üyesi de olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de devreye girdi. Türkiye, cezaevindeki uyuşturucu baronlarının dahi basın özgürlüğünü hedef alarak kitap toplatma girişiminde bulunduğu, yurtdışı çıkış harcına yapılacak zamları eleştiren milletvekillerinin paylaşımlarına bile erişim engeli getirilen ülke haline dönüştü.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 1179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı