"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şapka dayatmasına kutlama yarışı!

24 Ağustos 2024, Cumartesi 17:00
KASTAMONU’DA VALİ, CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI VE AKP MİLLETVEKİLLERİ; “ŞAPKA VE KIYAFET İNKİLABI”NIN 99. YILINI KUTLADI.

Kastamonu’da Vali, CHP’li Belediye Başkanı ve AKP Milletvekilleri; “Şapka ve Kıyafet İnkilabı”nın 99. yılını kutladı. Yürüyüşle başlayan kutlamaya AKP Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi, CHP’li Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve Vali Meftun Dallı ön sırada katıldı. 

Kastamonu Valiliğince gerçekleştirilen kortejde katılımcılar,  Olukbaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün ardından anıta Vali Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Hasan Baltacı tarafından çelenk konuldu.

Vali Meftun Dallı, “Türkiye’de istiklal madalyası olan tek ilçe, İnebolu’dur. Kastamonu açısından son derece önemli bir gün.” dedi.

Programa AKP Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ve vatandaşlar katıldı.

“Şapka İnkılabı”nın yürürlüğe girdiği tarihlerde bu karara muhalefet eden çok sayıda kişi için idam kararı verilmişti. Kanunen takılması mecburi olan şapkayı artık kismenin takmaması, buna rağmen kutlama için iktidar ve muhalefetin yarışması dikkat çekti.

Okunma Sayısı: 1764
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İpek

    25.8.2024 20:05:26

    Ben bunu anlamıyorum nasıl olur da şapka takmıyor diye insanlar yaşam haklarından şiddetle edilirler

  • Kerim Soyten

    25.8.2024 12:07:25

    Benim dedelerimden birisi bu kanundan idamla yargılanmış. Ülkeden gitmek zorunda bırakılmış !!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı