"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 Eylül düzenini devam ettirenler de hesap verecek

12 Eylül 2024, Perşembe 21:02
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 12 Eylül darbesinin 44. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bugün ‘darbelerle hesaplaşma’ lafzını ağzından düşürmeyenlerin o günün darbecilerinin bile aklına gelmeyecek yol, yordam ile o günün ‘hizaya getirme’ amacını sürdürdüğünü ifade ederek “O gün ortaya çıkan ‘fiili hâl’ bugün iktidarın tercihleri ile anayasal bir çerçeveye oturmuştur.

Bu bakımdan bugünün iktidar sahipleri aslında o cürme ortaktır. Cürmün adı demokrasi düşmanlığıdır. 27 Mayıs’ta olduğu gibi 12 Eylül darbesine de Adalet Partisi hükümetinin Başbakanı Demirel muhatap olmuştur. Bu cürmün bugün yaşayan ortakları ise bugün ‘demokrasi’ diyenleri hedef almıştır almaktadır. Niyetimiz ve çabamız Aziz Milletimizin bir daha bu gibi bir eyleme muhatap olmaması, bugün sürdürülen bu suçla top yekün mücadele ederek tüm izlerinin silinmesidir. Zaman hükmünü icra edecek, 12 Eylül’ün müsebbibi olanlar gibi o düzeni devam ettirenler de millet önünde hesap verecektir” dedi. 

ANKARA - MEHMET KARA

Okunma Sayısı: 1032
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necmi TORUN

    14.9.2024 13:56:38

    Sözünüzü fiiliniz ile tasdik edin.Milletin ayağına gidin.Ankara kovanından çıkın Anadolu çiçeklerinden balözü ve çiçek tozu toplayın.Ankara'ds BAL yapın.Balsız kovan olmayın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı