"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hesap verme sırası bize de gelecek

13 Eylül 2024, Cuma 00:10
AYM Başkanı Kadir Özkaya, “Bugün adalet dağıtıyoruz, her şeyi ve herkesi sorguya çekiyoruz. Lakin hepimiz geçiciyiz, bizi de bir gün sorguya çekecekler, bunu da unutmayalım” dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Doç. Dr. Metin Kıratlı’nın Andiçme ve Bireysel Başvurunun Kabulünün 12. Yıldönümü Töreni konuştu. “Bir yerde söz sahibi olduğunuzda, size söz hakkı veya yetki verildiğinde, güç verildiğinde muhatabınız kendi yakınınız olsa dahi adaletle hükmedin” diyen Özkaya, “Ebeveyninizin veya diğer yakın akrabalarınızın aleyhine de olsa her daim adaleti ayakta tutun. Hiçbir zaman adaleti kendi keyfi arzularınıza uydurmaya kalkışmayın. Daima hakka çağırın ve hakla hükmedin. Tesis etmekle mükellef olduğunuz adaleti önce kendi nefsinizde/hayatınızda ete kemiğe büründürün. Unutmayın ki insanların zaman ve zemini değerlendiren yaşantısı ancak hak ile mümkündür. Haktan uzak yaşayan, haksızlıktan yakayı kurtaramaz” ifadelerini kullandı.

Adaletle hükmedilmezse düzen ortadan kalkar

Özkaya şunları söyledi: “Bir topluluğa olan kininiz, hırsınız sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adalet timsali hâkimler olun. Hiçbir neden, sizi hiçbir zaman hakkı ayakta tutmaktan alıkoymasın; adaletsiz davranmaya yöneltmesin. Adaletle hükmedin ki kargaşa çıkmasın. Unutmayın adaletle hükmedilmeyen yerlerde kargaşa olur, düzen ortadan kalkar, herkes kendini haklı görmeye başlar. “ Kuranı Kerim’den ayetlerle örnek veren Özkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kıymetli meslektaşlarım bugün adalet dağıtıyoruz, her şeyi ve herkesi sorguya çekiyoruz. Lakin hepimiz geçiciyiz, bizi de bir gün sorguya çekecekler, bunu da unutmayalım. Unutmayalım ki bir gün mizan kurulur, bütün defterler dürülür, hesabı bizlerden sorulur. Yanlışlardan kaçınalım, o günler gelmeden bugünün kıymetini bilelim. Bir gün bize de sıra gelecek.” 

Seyhan Şentürk - İstanbul

Okunma Sayısı: 2202
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Burhan Kula

    14.9.2024 13:37:47

    AİHM mahkemesi yalçınkaya kararını verdi, yeniden yargılama oldu, aynı ceza yerel mahkemece tekrar verildi, nerede adalet?

  • Mehmet Türeli

    13.9.2024 14:41:20

    Tebrikler. Rabbim adalet ile hükmeden sayınızı artırsın ve muvaffak eylesin. Adil odur ki Allah'tan başka hiç kimseden korkmadan hakkıyla hükmedendir.

  • Kamil

    13.9.2024 10:15:17

    Söylediği sözler çok güzel, ancak icraate baktığımızda sonucun hüsran olduğunu görüyorum

  • S.topuz

    13.9.2024 07:20:37

    "Adalet-i mahza(Tam adalet) ile adalet-i izafiyenin izahı şudur ki:... Bir masumun hakkı, bütün halk için dahi ibtal edilmez. Bir ferd dahi, umumun selâmeti için feda edilmez. Cenab-ı Hakk'ın nazar-ı merhametinde hak haktır, küçüğüne büyüğüne bakılmaz. Küçük, büyük için ibtal edilmez. Bir cemaatin selâmeti için, bir ferdin rızası bulunmadan hayatı ve hakkı feda edilmez. Hamiyet namına rızasıyla olsa, o başka mes'eledir. Adalet-i izafiye ise: Küllün selâmeti için, cüz'ü feda eder. Cemaat için, ferdin hakkını nazara almaz. Ehvenü'ş-şer diye bir nevi adalet-i izafiyeyi yapmağa çalışır. Fakat adalet-i mahza kabil-i tatbik ise, adalet-i izafiyeye gidilmez, gidilse zulümdür."... Bediüzzaman Said Nursî, Risale-i Nur Külliyatı, Mektubat - 53 👏👏👏🌹🤲🌹❤☝️🌙😥😭😪😡😤🕊🕊🕊🌍🇪🇺🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • Tuna

    13.9.2024 01:58:32

    Dünyada siz konuştunuz... Ahirette Hakk konuşacak.. Bunu düşünürken bile Allah'tan haya ettim. 8 yılın suskunluğunu bozmaktan, hakkımı al Allahım demekten utandım. Sizler Resulüllah'ın(a.s.) buyurduğu gibi "Utanmadıktan sonra dilediğini yap!"

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı