"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARINDIR

23 Ağustos 2024, Cuma 00:20
Mescid-i Aksa’nın 21 Ağustos 1969’da kundaklanmasının üzerinden 55 yıl geçti. İsrail bölgede zulümlerine devam ederken, “Mescid-i Aksa Müslümanlarındır” vurgusu yapıldı.

Eski Kudüs ve Filistin Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’nın 21 Ağustos 1969’da kundaklanmasının 55. yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Olaya tanık olmayan genç nesillerin farkındalığını artırmak amacıyla Yüksek İslam Komisyonunun bu büyük suçu 55. yılında bir kez daha hatırlattığını kaydeden Şeyh Sabri, “Mescid-i Aksa aleyhindeki yangınlar hala art arda ve muhtelif suretlerde devam ediyor” ifadesini kullandı.

Şeyh Sabri, aşırılık yanlısı fanatik Yahudilerin sağcı Tel Aviv hükümeti ile İsrail ordusundan aldığı doğrudan destekle ırkçı baskınlara devam ettiğine, Kıble Mescidi’nin temellerini ve çevresindeki İslami eserleri tehdit eden kazılar yapıldığına dikkati çekti. Mescid-i Aksa’nın 144 dönümlük alanının tamamının Müslümanlara ait olduğunu vurgulayan Şeyh Sabri, fanatik Yahudilerin gün aşırı düzenlediği baskınlar ve saldırıları, avlusunda Talmudik ayinler yapılmasını ve İsrailli yetkililerin Aksa’nın idaresine müdahalesini kınadı.

***

Aşırılık yanlılarını kınıyoruz

Kudüs’teki İslami Vakıflar, Din İşleri ve Kutsal Mekanlar Meclisi de Mescid-i Aksa’nın yakılmasının 55. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin gerçekleştirdiği saldırılara işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Günlük saldırılar gerçekleştiren, yıkım ve kundakçılık çağrısı yapan aşırılık yanlılarını kınıyoruz. Mübarek Mescid-i Aksa’nın avlularında aleni bir şekilde Talmud ayini yaparak, ilahi söyleyip ve dans ederek Müslümanlara karşı provakatif yaklaşımlar sergilemeye devam ediyorlar. Mescid-i Aksa ve çevresini cebir ve kibir mantığıyla Yahudileştirmeye ve dini, tarihi ve hukuki gerçekliğini değiştirmeye yönelik tüm girişimlere rağmen, 144 dönümlük alanıyla ne bölünmeyi, ne ortaklığı kabul edecek ve yalnızca Müslümanlara ait bir camii olarak kalacaktır.”

AA

Okunma Sayısı: 911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    23.8.2024 04:30:41

    ..."Seyyid Abdülkadir-i Geylanî, Seyyid Ebülhasen-i Şazelî, Seyyid Ahmed-i Bedevi gibi manevî kahramanların kahramanları dahi varlarmış.} Ve öyle bir kesrettedirler ki; o kumandanların mecmu'u, muazzam bir ordu teşkil ediyorlar. Eğer maddî şekle girse ve bir tesanüd ile bir fırka vaziyetini alsalar, İslâmiyet dinini milliyet-i mukaddese hükmünde rabıta-i ittifak ve intibah yapsalar, hiçbir milletin ordusu onlara karşı dayanamaz! İşte o pek kesretli o muktedir ordu, Âl-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm'dır ve Hazret-i Mehdi'nin en has ordusudur."... Bediüzzaman Said Nursî, Risale-i Nur Külliyatı, Mektubat - 440. "Nasrum min Allâhi ve FETHUN garîb ve beşşirissâbirîn!" "Es Sabru miftâhul FEREC!" inşaallah, Amiiin! 😢😭😪😡😤☝️🌙❤🕊🕊🕊🌍🇪🇺🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • S.topuz

    23.8.2024 04:18:23

    "Es Sabru miftâhul FEREC! " "Nasrum min Allâhi ve FETHUN garîb ve beşşirissâbirîn!" "İnnallahe meassabirîn." Allah c.c Sabreden ve müsbet hareket ederek HAK ve HUKUKUNU MÜDAFAA EDENLERLE BERABERDİR! ZÂLİMLER, Münâfıklar ve KÂTiLLER için yaşasın CEHENNEM ve Esfel-iSâfilîn! 🙌🌷🤲🌷❤🌙☝️😪😭😢😡😤🕊🕊🕊🌍🇪🇺🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • S.topuz

    23.8.2024 04:15:06

    "Allahü veliyyüllezîne amenü!" "Allah c.c iman edenlerin dostudur!" "Lâ tehzen, innallâhe meanâ! Üzülme, muhakkak ki Allah (c.c) bizimle BERABERDIR! "Vallahü alâ külli şeyin GADÎR!" "Allah'ın c.c gücü her şeye yeter!" ALLAHÜEKBER, ALLAHÜEKBER! Allah c.c her şeyden ve herkesten daha BÜYÜKTÜR! "Allah'ü yütimmi NURİHİ, velev kerihel KAFİRUN!" "Allah c.c NUR'unu tamamlayacaktır, KÂFİRLER istemese de." اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ اٰخِرِ الزَّمَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ الْمَس۪يحِ الدَّجَّالِ وَ السُّفْيَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنَ الضَّلَالَاتِ وَ الْبِدْعِيَّاتِ وَ الْبَلِيَّاتِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النَّفْسِ الْاَمَّارَةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شُرُورِ النُّفُوسِ الْاَمَّارَاتِ الْفِرْعَوْنِيَّةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النِّسَٓاءِ .. "İnnallahe meassabirîn." Allah c.c Sabreden ve müsbet hareket ederek HAK ve HUKUKUNU MÜDAFAA EDENLERLE BERABERDİR! ZALİMLER ve KATiLLER için yaşasın CEHENNE!🌷🤲🌷😭😤💗🌙☝️🕊🕊🕊🌍🇪🇺🇵🇸🇵🇸

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı