Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Kainata değişmem' dedikleri değerli talebeleri merhum Zübeyir Gündüzalp Ağabey'in manevi mimarı olduğu, Üstadımız Bediüzzaman Hazretlerinin Asr-ı Saadeti asrımıza taşıyan hizmet metodunu öğrenmek ve hayata uyarlamak ve hadiseleri Risale-i Nur penceresiyle değerlendirerek yaşantımıza nurlu ve hakikatli bakış açıları kazandırmak noktasında Yeni Asya'dan öğreneceğimiz, istifade edeceğimiz o kadar çok şey var ki...
'Okuyanı, sahibi olan gazete' ünvanına bihakkın layık olan Yeni Asya'nın “Vatan sathını bir mekteb yapma ideâli' ve bu doğrultudaki çalışmaları vesilesiyle Yeni Asya deyince akla Nurculuk, Risale-i Nur ve Üstad Bediüzzaman Said Nursî gelmektedir. Yeni Asya için bu bir şereftir ve medar-ı iftihardır.
Yeni Asya, Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin işaret ettiği, “İ’lâ-yı kelimetullahı hedef-i maksad eden günlük gazete” olarak merhum Zübeyir Gündüzalp Ağabeyin talimatıyla, onun projesi olarak yayın hayatına başlamıştır. “Gazetede büyük bir hizmet var” ve “Gazete günlük lâhikamızdır” diyen Zübeyir Gündüzalp, böylece önce “İttihad”, sonra günlük “Yeni Asya” olarak devam eden gazetenin ehemmiyet ve zaruretini dile getirmiştir.
Risale-i Nur'un medyadaki dili, Kur’ân ve iman hakikatleri olan Risale-i Nur’ları neşreden günlük bir lâhika olan Yeni Asya'yı en güzel şekilde anlatma vesilelerinden birtanesi olan ''Yeni Asya Gazetesi 47.Yıl Sinevizyonu''nu ehemmiyetine binaen tekrardan istifadenize sunuyoruz.
Önemli bir hatıra: ''Bu gazetenin Bediüzzaman ve Risâle-i Nur'dan başka yazdığı bir şey yok ki''
Yazarlarımızdan Abdülbaki Çimiç'in Yeni Asya ile ilgili önemli bir hatırasını kendisinden dinliyoruz:
''Bir gün abone yaptığımız bir esnaftan Yeni Asya hakkında bir eleştiri dinlemiştim. İnsan eleştiriden sevinir mi? Ben çok sevinmiştim. Çünkü o esnaf aynen şunları söylemişti:
”Bu gazetenin Bediüzzaman ve Risâle-i Nurdan başka yazdığı bir şey yok ki! Neresini açsam ve okusam bu iki konudan bahsediyor. Benim dükkânımda başka konulardan bahseden gazete olmalı” demişti ve gazetemizi almayı bırakmıştı.
Ben de “Yine on ikiden vurdun Yeni Asyam” demiştim. Çünkü ilk defa duyan ve abone olan bu kişi Bediüzzaman ve Risâle-i Nur mesajını almıştı Yeni Asya’dan. Ve Yeni Asya görevini yapmıştı.''
Zoka yutmaz Yeni Asya!
“Kalemleriniz, şahs-ı manevînin parmaklarıdır.” (Bediüzzaman)
İsmail Tezer'in yazısını okumak için tıklayınız:
http://www.yeniasya.com.tr/ismail-tezer/zoka-yutmaz-yeni-asya_387365
Yeni Asya’yla ilgili düşüncelerim
Benim için Yeni Asya’nın yeri ve değeri çok farklıdır. Yıllar önce adını ve kendini duyduğum ve kendimce nefsî mazeretlerle uzak durmaya çalıştığım Yeni Asya, hakikatlerin nasibi ile bizlere de nasip oldu. Benim Yeni Asya ile dostluğum Risâle-i Nurları tanımam ile başladı.
Abdülbaki Çimiç'in konuyla ilgili yazısını istifadenize sunuyoruz:
http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bu-gazetenin-bediuzzaman-ve-risale-i-nur-dan-baska-yazdigi-bir-sey-yok-ki_364931
28 Şubat ve Yeni Asya
Her hal ve şartta hakkın, hukukun ve demokrasinin yanında yer alıp, haksızlıklara ve darbelere karşı çıkmak, en belirgin özelliklerinden biri olan Yeni Asya; 40 yıl öncesinde 12 Mart müdahalesine karşı çıktı, 30 yıl önce 12 Eylül’le mücadele etti, 19 yıl önce gerçekleşen 28 Şubat'ın karşısında durdu, 2007'deki 27 Nisan E-Muhtırası'nı da en ağır şekilde eleştirdi. Yeni Asya bu özgün, esaslı ve tavizsiz duruşunun bedellerini de çok ağır şekilde ödedi.
Yeni Asya'nın zorlu 28 Şubat günlerine ve sonrasındaki sıkıntılı süreçlerdeki duruşuna; 28 Şubat'ın hukuksuzluklarını, sebep olduğu mağduriyetleri ve 28 Şubat'ın sembolü haline gelen başörtüsü yasağını ulusal ve uluslararası kamuoyunun gündemine taşımaya çalıştığı o döneme kısa bir yolculuğa davetlisiniz:
http://www.yeniasya.com.tr/foto-galeri/28-subat-ve-yeni-asya_387501
Yeni Asya’nın kılıç gibi kalemle cihadı
Yeni Asya İlahiyatçı yazarı Süleyman Kösmene'ye yöneltilen “Kur’ân’ın asrımızdaki en doğru tevili Risale-i Nur; Risale-i Nur’un en doğru tevili Yeni Asya’nın cihadda yerini yazar mısınız?” şeklindeki önemli soruya verdiği önemli cevabı okumak için tıklayınız:
http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/yeni-asya-nin-kilic-gibi-kalemle-cihadi_388286
Geçmişten nostaljik vecizeler
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur'a bir ayna olmak amacıyla, her zaman ve her zeminde, müsbet hareket prensipleri çerçevesinde yoluna devam eden Yeni Asya'nın güzel hizmetlerinden birtanesi olarak hazırlanan ve ''...Evet, bazan birtek kelime sebeb-i necat ((kurtuluş nedeni)) ve medar-ı rıza ((rıza, memnun olma nedeni)) olur.'' ((Risale-i Nur, Lem'alar, Yirminci Lem'a, Birinci Nokta,Üçüncü Sebep)) hakikatine masadak olan vecizelerden oluşan foto galerisini görmek için tıklayınız;
http://www.yeniasya.com.tr/foto-galeri/gecmisten-nostaljik-vecizeler_375129
Haber Merkezi