"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayrımcı uygulamaları reddediyoruz

30 Ağustos 2024, Cuma 12:36
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), bir öğrenciye başörtüsü nedeniyle kongrede görev verilmemesi üzerine ilgili firmalar ve çalışanlarına, ayrımcılıktan uzak ve özenli olmaları konusunda uyarıda bulunulduğunu bildirdi.

İstanbul’da 12-15 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde, destek hizmetlerinde görev almak için başvuran bir Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisinin başörtüsü nedeniyle kabul edilmemesiyle ilgili yapılan açıklamada, kongre organizasyonu hizmetlerini yerine getirmek üzere Türk Diş Hekimleri Birliği ve Dünya Diş Hekimleri Birliği tarafından, Türkiye’deki bir organizasyon firmasının görevlendirildiği belirtildi.

Türk Diş Hekimleri Birliği olarak bir öğrencinin kıyafeti sebebiyle ayrımcı uygulamaya maruz bırakıldığına ilişkin iddialar üzerine konunun derhal araştırılmaya başlandığı ifade edilen açıklamada, “Bu çerçevede; Birlik Genel Başkanımız tarafından ilgili öğrenci ve ailesiyle görüşülmüş, öğrencinin yaşadığı üzüntü paylaşılmış, ayrımcı uygulamaların her zeminde reddedildiği vurgulanarak sorunun takipçisi olunduğu belirtilmiştir. Diğer yandan ilgili firmalar ve çalışanları, Türk Diş Hekimleri Birliğinin tutum ve yaklaşımlarına uygun şekilde ayrımcılıktan uzak ve özenli olmaları konusunda uyarılmış ve gereği yapılmıştır” denildi.

MEHMET KARA - ANKARA

Okunma Sayısı: 956
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı