Dünya Helâl Zirvesi 2018 ve 6. İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Helal Expo Fuarı kapılarını açtı.
ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, “MEMUR-SEN Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın’ın helâl gıda sertifikası teklifini sağlığımız, ekonomimiz için önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.
Güney Kore'de 250'den fazla restoranın helal gıda hizmeti verdiği bildirildi.
İstanbul'da yapılan Helal Expo fuarı, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) resmi olarak desteklediği tek helal fuarı oldu.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsünce yürütülen proje kapsamında geliştirilen test ile çiğ et ürünlerinde domuz eti kullanılıp kullanılmadığı 5 dakikada belirlenebiliyor.
Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinde kalan süreler ile alerjen ve inanç uyarıları gibi bir çok ürün bilgisini internet bağlantısına gerek kalmadan gösteren bir mobil uygulama geliştirildi.
6. Uluslararası Moskova Helal Fuarı'na Türkiye, İran, İngiltere, Pakistan, Suudi Arabistan, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerden katılım olacak.
Tacikistan'da yönetim, gıda üretiminde 'helal' standardı uygulamasını teşvik ediyor.