İngiltere’de yapılan bir araştırma, acı ve ağrılı deneyimler sırasında bebekleri hafifçe sıvazlamanın ağrı kesici etkisi oluşturabileceğini ortaya koydu.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca Dünya Emzirme Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu.
Anneler tarafından zengin muhtevalarla hazırlanan püre yemekler uzmanlara göre tat farkındalığı, çiğneme, dil hareketleri ve yutmanın sağlıklı gerçekleşme süreçlerinde sorun yaşanmasına yol açıyor.
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Eyüboğlu, yazılı açıklamasında, teknolojinin hayatın birçok aşamasında kolaylık sağladığını ve önemli bir kullanım alanına sahip olduğunu belirtti.
Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nejat Narlı, Çukurova kentlerinde bazı ailelerin yeni doğan bebekleri doğar doğmaz tuzladığını, bu yüzden birçok bebeğin sıvı kaybından beyin kanaması geçirip öldüğünü söyledi.
Yaz aylarında özellikle bebek ciltlerinde meydana gelen pişiklerde kullanılan pudradaki tozun, akciğerlere inebileceği uyarısı yapıldı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Doç. Dr. Ahmet Demir, son yıllarda yeni doğan bebeklerde en sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olan kolik hastalığının öne çıktığını vurguladı.
Bebeklerin özgürleşmeye başladığı 1,5 ile 3 yaş arasındaki ağlama, bağırma gibi negatif durumların, ergenlik dönemine benzediği, ailelerin bu dönemde sabırlı ve kararlı olması gerektiği bildirildi.
Dünyaya yeni gönderilen yavrulara Rahman ve Rahim olan Cenab-ı Hakk, memeler musluğundan nice fayda ile donatılan sulu süt gönderir.Anne sütü vesilesiyle bebekle anne arasında özel bir sevgi bağının kurulmasını sağlıyor.
Uzmanlar, bebeklerin ilk süt dişinin sürmesi ile birlikte en geç 1 yaşından itibaren diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerektiğini belirtti.