"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'nin nakliye ve taşınma haritası çıkarıldı

20 Ağustos 2015, Perşembe 13:44
İhtiyaç sahiplerini alanında uzman hizmet verenlerle bir araya getiren armut.com, Türkiye’nin nakliye ve taşınma haritasını çıkardı.

2015 boyunca ülkemizin dört bir yanından 40 binden fazla nakliye talebi yapıldı. Sırasıyla en çok nakliye talebi yapılan ilk 3 il İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, bu şehirleri Kocaeli ve Bursa takip etti. İstanbul, Ankara ve İzmir’de nakliye talebinde bulunanların %60’ı yine aynı il içinde taşınırken, il dışına en çok taşınan şehrimiz Balıkesir oldu. Balıkesir’den taşınanların %20’si ise İstanbul ve Ankara’yı tercih etti. İstanbul’da nakliye talebi yapanların %80’i aynı yaka içinde kalırken, en çok taşınma talebi %61 ile Avrupa Yakası’ndan geldi. 

2015 başından itibaren gelen 40.000’i aşkın nakliye talebi üzerinden yapılan analize göre 2,5 ayını geride bıraktığımız yaz mevsiminde bahara nazaran %70 daha fazla talep oldu. En çok nakliye isteği yapılan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa olurken, İstanbul’a en çok Ankara’dan nakliye işlemi yapıldı. İstanbul’dan diğer illere taşınma taleplerinde ise ilk sırada İzmir yer aldı, sırasıyla Ankara ve Antalya İzmir’i takip etti.

İstanbul’da Taşınmalar Ağırlıklı Avrupa Yakası’nda

İstanbul içindeki nakliye ve taşınma taleplerinin %61’i Avrupa Yakası’ndan gelirken, Anadolu Yakası %39 seviyesinde. Bununla birlikte İstanbul’daki 39 ilçe içinde en çok nakliye talebinde bulunan ilk 3 ilçe Kadıköy, Ümraniye ve Maltepe olurken, bu ilçeleri Bahçelievler ve Şişli takip etti. Armut’un analizine göre ağırlıklı evden eve nakliyat olan taleplerin %80’inden fazlası aynı yaka içinde kaldı. İstanbul’da taşınmaların %26’sı aynı ilçe içinde gerçekleşirken, bu oran Ankara’da %36, İzmir’de %33 oldu.

Ankara’da Çankaya’dan, İzmir’de Karşıyaka’dan Nakliye Talepleri Çoğunlukta

Ankara’da en çok nakliye talebinde bulunan ilk 5 ilçe sırasıyla Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören ve Mamak oldu. İzmir’de ise en çok Karşıyaka, Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak’tan nakliye talebi geldi.

Armut Kullanıcıları Paketlemeyi Kendi Yapmak İstiyor

Armut’tan nakliyat hizmet alanların %27’si eşya paketlemesini kendisi yapmak istiyor. %51 oranda kullanıcılar, mobilya ve beyaz eşyanın paketlenmesi noktasında nakliye şirketinden destek alırken, tüm paketlemelerin nakliyecilere ait olmasını isteyenler ise %22 seviyesinde kalıyor. 

Armut, Nakliye Firması Seçerken ve Taşınma Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken 10 Noktayı İşaret Ediyor:

  1. Evinizdeki büyük eşya adedi ve boyutlarıyla ilgili detaylıca görüşün, gerekirse keşfe davet edin. Profesyonel nakliye firmaları ücretsiz keşif imkanı sunuyor. Böylece ihtiyacınızın doğru anlaşıldığından, uygun personel ve ekipman sağlanacağından emin olun.
  2. Taşınma kapsamı ve tutarına dair sözleşme yapın, taşınma sırasında eşyalarınıza bir zarar gelmesi durumuna karşı sigortalatıp sigortalatmadıklarını öğrenin ve sigorta yapan firmaları tercih edin.
  3. Demonte edilerek taşınması gereken eşyalarınızın bilgisini önceden paylaşın ve uygun malzeme getirmelerini isteyin. Eşyalarınız yeni evinizde tekrar monte edilirken özellikle dolap kapaklarının düzgün takıldığını işlem bitmeden kontrol edin.
  4. Eski evinizden avize, lamba, duvara monte edilmiş raf, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi hassas ürünlerin nasıl çıkarılacağını ve yeni eve nasıl yerleştirileceğini öğrenin. Nakliye ekibinde bu işin uzmanlarının bulunduğunu teyit edin ve hizmet kapsamında yeni evinizin duvarına montaj da varsa doğru konumlandırma için hizalama cihazı ile diğer gerekli ekipmanın olup olmadığını öğrenin.
  5. Yeni evinizin yönetimi ile taşınacağınız gün bilgisini paylaşın ve uygun park yeri ayarlamalarını isteyin.  Bazı apartmanlar asansör kullanımına izin vermeyebilir veya giriş çıkış saatlerinde kısıt olabilir; bu gibi taşınma sırasında uyulması gereken kuralları önceden öğrenerek nakliyecinize rahat çalışma ortamı sağlayın.
  6. Paketleme sırasında eşyaların doğru şekilde gruplanmasına dikkat edin ve kolilerin üstüne yeni evde hangi odaya yerleştirileceğini açıkça yazmalarını isteyin veya siz yazarak yönlendirin. Böylece kolilerin doğru odalara dağıtılmasını sağlayarak daha kolay yerleşebilirsiniz.
  7. Özellikle tüm paketlemeyi nakliyeciniz yapacaksa kıyafetleriniz için kıyafet askılığı getirmelerini hatırlatın. Kıyafetlerinizin tozdan korunması için hassas kıyafetlerinizi koruyucu kılıflara yerleştirin ve onlarla taşınmasını sağlayın.
  8. Nakliye ekibindeki her personel aynı hassasiyette olmayabilir. Özellikle dikkat edilmesini istediğiniz noktaları önceden belirterek tabaklarla deterjanların aynı kutuya koyulması gibi sürprizlerden korunun.
  9. Çalışma esnasında her 2 saatte 1 defa kısa molalar vermeleri nakliye ekibinin enerji toplaması ve daha dikkatli çalışmasına yardımcı olacaktır. Yöneticileriyle de görüşerek ekibi mola kullanmaya teşvik edin ve küçük ikramlarda bulunun.
  10. Hem eski hem yeni evinizde nakliyecilere tanıdıklarınız veya siz eşlik edin. Eski evinizde nakliye ekibinin işi bittikten sonra, son bir defa kontrol ederek hiçbir eşyanızın unutulmadığından emin olun. Yeni evinize eşyalar yüklendikten sonra da kamyonu kontrol etmelerini isteyin ve hızlı çalışma esnasında farkında olmadan unutulan küçük parçalar için daha sonra uğraşmak durumunda kalmayın.

Haber Merkezi

Etiketler: armut, nakliye, evden eve
Okunma Sayısı: 2212
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı