"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, kırmızı et üretiminde AB dördüncüsü

09 Mart 2016, Çarşamba 12:12
Türkiye geçen yıl toplam kırmızı et üretiminde Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında dördüncü oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, toplam kırmızı et üretiminde Fransa, AB ülkeleri arasında 2015'te en çok büyükbaş hayvan sayısına sahip ülke olma özelliğinin yanı sıra, yaklaşık 1 milyon 572 bin ton ile toplam kırmızı et üretiminde de başı çekti. 

Türkiye 1 milyon 149 bin ton ile Fransa, İngiltere ve Almanya’dan sonra gelen dördüncü ülke oldu, toplam kırmızı et üretimi kapsamında büyükten küçüğe sıralandığında Türkiye’yi sırasıyla İtalya, İspanya, İrlanda takip etti.

Fransa, AB ülkeleri içinde büyükbaş hayvan eti üretiminde de 1 milyon 467 bin ton ile ilk sırayı alırken, bu ülkeyi 1 milyon 136 bin ton ile Almanya, 1 milyon 15 bin ton ile Türkiye izledi. Belçika ise 268 bin ton üretimi ile 10'uncu sıraya yerleşti.

AA

Okunma Sayısı: 1221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı