"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müteahhitler de yurt dışına yöneldi

14 Eylül 2024, Cumartesi 22:11
Gayrimenkul sektörü düşen alım gücü, yüksek faizler nedeniyle darboğazda. Yatırımcının yurtdışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimine başladı.

Yerli konut yatırımcısından sonra müteahhitler de çareyi yurtdışında arıyor 2024’ün ilk beş ayında Türk vatandaşlarının yurtdışında yaptığı emlak alım tutarı 1.1 milyar dolara yaklaştı. Konut yatırımının bu yıl 2023’e göre yaklaşık yüzde 50 artışla 3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yurtiçinde ise konut satışları sürekli düşüyor. Aylık 150 bin olan satış rakamları, 70 binlere kadar geriledi.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 816
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı