"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçi tepkisi: “Maaşlar yetmiyor, yeter artık”

22 Ekim 2024, Salı 17:00
Türk-İş’in düzenlediği “Zordayız, geçinemiyoruz” eylemine katılan işçiler yaşadıkları ekonomik zorluklara tepki göstererek, “Geçinemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Maaşlar yetmiyor. Yeter artık” dedi.

Türk-İş tarafından düzenlenen “Zordayız, geçinemiyoruz” mitingine Türkiye’nin dört bir yanından işçiler katıldı. Türk-İş’e bağlı sendikaların ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 100 bini aşkın işçi “Vergide adalet istiyoruz” talebinde bulundu. Eyleme katılan işçiler ANKA Haber Ajansı’na konuştu. İşçiler geçinemediklerini ifade ederken, ‘’ekonominin kötü olduğunu ve tek maaşla geçinmenin imkansız olduğunu’’ dile getirdiler. ANKA Haber Ajansı’na konuşan işçiler şunları söyledi: “İki kişi çalışmazsak evimizi geçindiremiyoruz. Hele tek maaş ile hiçbir şekilde hiçbir ev geçinemez. Sağlık Bakanlığı için tayin hakkı istiyorum. Söylenecek çok şey var. Eşim emekli, 12 bin 500 lira alıyor. 11 bin lira kira veriyorum. Geçinemiyoruz zorlanıyoruz. Geçim sıkıntısı çok zor. Zor durumdayız. Çocukların okul masrafı, giderler, gelirler… Hiçbir şey bir şeyi karşılamıyor. Maaşlar yetmiyor.  Yetiştiremiyoruz. Bir maaşımla ben çocuklarımla tatile gidemiyorum. İyi bir yaşam şartı istiyoruz.”

Ankara - anka

 

Okunma Sayısı: 172
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı